Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

29 gadus vecs bēglis pusgadu uzdevies par vidusskolas basketbolistu Kanādā

© windsorstar.com

29 gadus vecais Džonatons Nikola pieķerts melos, tēlojot 17 gadus vecu jaunieti, kurš pēdējos sešus mēnešus Kanādā uzdevies par vidusskolas skolēnu un pat spēlējis skolas basketbola komandā.

206 centimetrus garais un 92 kilogramus smagais Nikola pēdējos sešus mēnešus mācījās "Catholic Central" vidusskolā Kanādā un pārstāvēja skolas basketbola komandu, uzdodoties par 17 gadus vecu jaunieti, kuram jāiet 11. klasē. Nikola dzīvojis pie komandas trenera Pīta Kuzumeino. "Uzskatu, ka šim puisim būs iespēja sevi parādīt NBA," janvārī sacīja treneris. "Tā neesmu teicis par daudziem."

Diemžēl izrādījies, ka Nikola viltojis dokumentus - kad Nikola mēģināja pieteikties ASV vīzai, datu bāzē Nikola pirkstu nospiedumi jau bijuši kā kāda 1986. gada novembrī dzimuša Dienvidsudānas pilsoņa pirkstu nospiedumi. Nikola atzinies, ka uz Kanādu aizceļojis, bēgot no kara briesmām savā dzimtenē, kur arī paspējis izslimot malāriju.

Neraugoties uz savu fizisko pārspēku pret citiem vidusskolēniem, Nikola sniegums laukumā nebija īpašas ievērības cienīgs. Jā, bloķēti metieni, izcīnītas atlēkušās bumbas un triecieni grozā no augšas, taču nebūt ne dominējošs sniegums.

Skolas pārstāvji pagaidām izvēlējušies nesniegt komentārus un aizlieguši to darīt arī trenerim Kuzumeino. Pagaidām nav skaidrības, kāds soda mērs tiks piemērots Nikola.