Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Bendika un Rastorgujevs sezonu turpinās ASV

© F64

Ceturtdien Preskailā (ASV) sāksies Pasaules kausa izcīņas 8. posms biatlonā. Šī posma programmā sprints, iedzīšana un stafete. 10 kilometru sprints vīriešiem startēs 17:30 pēc Latvijas laika, 7.5 kilometru sprints sievietēm 19:40. Sprintā startēs Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika.

Par sprinta galveno favorītu uzskatāms Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderis Martēns Furkads (Francija). Starp favorītiem arī Simons Šemps (Vācija), Antons Šipuļins (Krievija), kā arī norvēģi Juhanness un Tarjei Bē, kuri iepriekšējā posma laikā trenējās Norvēģijā. Labas izredzes ir arī Benediktam Dollam (Vācija), Simonam Ederam (Austrija) un Erikam Leseram (Vācija).

Iepriekšējā posmā ātrākie bija M.Furkads, Julians Eberhards (Austrija) un Dolls. M.Furkads uzvarēja sprintā, kamēr Eberhards arvien pārāk daudz kļūdās šaušanā, lai spētu izcīnīt vietu labāko trijniekā. Masu startā uzvarējaDominiks Vindišs (Itālija), kas pretendēs uz vietu labāko trijniekā arī sprintā.

No kopvērtējuma Top30 pārstāvēti nebūs septiņi biatlonisti. Nestartēs norvēģi Ūle Einars Bjerndālens unEmils Hegle Svensens, Jevgeņijs Garaņičevs (Krievija),Dominiks Landertingers (Austrija), Neitens Smits(Kanāda), Dmitro Pidručnijs (Ukraina), Krasimirs Aņevs(Bulgārija). Atgriezušies ir Frēdriks Lindstrēms (Zviedrija) un Andreass Birnbahers (Vācija), kuram nesen ģimenes pieaugums. Kanādas izlase šajā posmā startēs ar otro sastāvu.

Andrejs Rastorgujevs iepriekšējā posmā sprintā sasniedza 16. vietu, masu startā izcīnīja piekto vietu, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts. Latvijas labākais biatlonists Kenmorā sprintā bija 14. ātrākais distancē, masu startā septītais rezultāts. Šis posms būs pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta, kas no 3. līdz 13. martam norisināsies Holmenkollenā (Norvēģija). Rastorgujevam sprintā 31. starta numurs.

Kopumā sprintam pieteikti 92 biatlonisti. Sacensību sākums plkst. 17:30 pēc Latvijas laika, tiešraide Eurosport un internetā.