Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Lohs uzvar kamaniņu braukšanā

Svētdien Vācijas pilsētas Kēnigzes trasē Pasaules kausa sestajā posmā kamaniņu braukšanā 11. vietu izcīnīja Latvijas izlases sportists Inārs Kivlenieks, bet pie drošas uzvaras tika kopvērtējuma līderis Fēlikss Lohs no Vācijas.

Jau pirmais uz starta devās Kristaps Mauriņš un finišēja pēc 50,252 sekundēm. Tas pirmajā braucienā deva . vietu. Ināram Kivleniekam izdevās aizvadīt diezgan labu braucienu bez lielām kļūdām, kas ļāva ieņemt 11. vietu (49,640 sekundes).

Vairāki sportisti krita, tai skaitā divkārtējais Eiropas čempions, 2005. gada Pasaules kausa ieguvējs, divkārtējais pasaules vicečempions un Turīnas spēļu olimpiskais vicečempions Alberts Demčenko. Līdera gods pēc pirmā brauciena tika Fēliksam Loham (48,982), bet otrais, atpaliekot par vairāk nekā četrām desmitdaļām (49,403), bija Armīns Cīglers no Itālijas.

Kivleniekam otrajā braucienā neizdevās nobraukt tik kvalitatīvi kā pirmajā un uz to brīdi šķita, ka pozīcijas neizdosies noturēt. Tomēr konkurenta Ludviga neveiksme ļāva palikt 11. vietā arī pēc otrā brauciena. Pirmo vietu izcīnīja kopvērtējuma līderis vācietis Fēlikss Lohs, tiekot pie trešā panākuma sezonā. Otro vietu izcīnīja itāliešu veterāns Armīns Cīglers.

Lielāko panākumu karjerā izcīnīja 26 gadus vecais šveicietis Gregorijs Karigē, tiekot pie trešās vietas un bronzas medaļas.