Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" mēģinās turpināt "Lev" zaudējumu sēriju

Šovakar Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" aizvadīs desmito spēli izbraukumā, pulksten 20:30 tiekoties ar Rietumu konferences astoto vietu ieņemošo Prāgas "Lev".

Divos savstarpējos mačos rīdziniekiem nav izdevies pārsniegt vienu gūto vārtu robežu. Tiešraide "Viasat Sport Baltic" kanālā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" 2013. gada desmitajā mēnesī aizvadītajos sešos mačos cietis tikai vienu neveiksmi un no trim izbraukuma mačiem paņēmis maksimālos deviņus punktus. Ceturtdien Rīgas "Dinamo" viesos divas reizes atspēlēja divu vārtu deficītu, ar 4:3 pieveicot Bratislavas "Slovan". Kanādiešu centra uzbrucējs Kails Vilsons guva vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, viņa piemēram sekoja slovāks Marsels Hosa.

Savukārt 27 gadus vecais Mets Robinsons guva Rīgas "Dinamo" vienīgos vārtus vairākumā un iemeta uzvaras ripu, kļūstot par pirmo aizsargu sezonā, kurš sasniedzis sešu gūto vārtu atzīmi. Jāizceļ, ka astoņus no 12 rezultativitātes punktiem 2011. gada Norvēģijas čempionāta rezultatīvākais aizsargs sakrājis izbraukuma mačos. Vai viņš to turpinās darīt arī šovakar, Rīgas "Dinamo" pulksten 20:30 tiekoties ar Prāgas "Lev"?

Čehijas komanda zaudējusi trīs spēles pēc kārtas - sestdien 1:2 mājās pret Maskavas CSKA, tāpat 2:5 viesos pret Bratislavas "Slovan" un 2:3 savā laukumā pret Ufas "Salavat Yulaev". 15 no 27 punktiem, kas ļauj ierindoties Rietumu konferences astotajā vietā, Prāgas "Lev" sakrājusi mājās, septembra izskaņā tiekot galā arī ar divkārtējo Gagarina kausa čempioni Maskavas "Dynamo", bet oktobra pirmajā pusē finālistes Čeļabinskas "Traktor" vārtos saberot septiņas ripas.

Prāgas "Lev" rezultatīvākā spēlētāja godu dala 29 gadus vecais čehu uzbrucējs Jakubs Klepišs, kurš pagājušajā sezonā ar 45 spēlēs gūtajiem 20 vārtiem un 38 punktiem bija vienības labākais snaiperis un rezultatīvākais spēlētājs, un 32 gadus vecais aizsargs Martins Ševcs - abu kontā 17 aizvadītajos mačos ir četri precīzi raidījumi un piecas piespēles. Ševcs pēdējās sezonās spēlējis ne tikai Zviedrijā, Čehijā un Šveicē, bet arī Kontinentālajā hokeja līgā - 2010. gada sezonā viņš Minskas "Dinamo" rindās 40 mačos sakrāja 10 punktus un negatīvu lietderības koeficientu -10.

Septiņus vārtus guvis zviedru uzbrucējs Martins Tērnbergs, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās, sakrājot 39 punktus 49 spēlēs un 38 punktus 52 mačos. Taisnības labad gan jāmin, ka 30 gadus vecais kreisās malas uzbrucējs piecus vārtus guva laika posmā no 14. līdz 19. septembrim jeb trīs mačos.

Savukārt pret Maskavas CSKA vienīgais rezultatīvais raidījums bija Mihala Repīka kontā, viņam pēcāk arī nerealizējot izgājienu vienatnē pret sāncenšu vārtsargu - spēcīgais un starp kājsargiem tēmētais metiens mērķi nesasniedza. 24 gadus vecais čehs Prāgas "Lev" pievienojās pirms pagājušās sezonas, bet iepriekš Repīks septiņus gadus pavadīja Ziemeļamerikā. Labās malas uzbrucēja kontā ir 72 spēles Nacionālās hokeja līgas kluba Floridas "Panthers" rindās.

Vienības vārtu drošība 15 spēlēs bijusi uzticēta 36 gadus vecajam somam Petri Vehanenam, kurš 2010. gadā līdz uzvarai Gagarina kausā aizveda Kazaņas "Ak Bars". Viņa statistika Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas mačos ir apbrīnas vērta - 93,7% atvairīto metienu un 1,6 vidēji spēlē ielaistās ripas 2010. gadā, 95,7% un 1,32 ripas nākamajā sezonā un 94,3% un 1,85 ripas 2012. gadā. Šosezon Vehanenam 92,6% atvairīto metienu un 1,93 vidēji spēlē ielaisti vārti, kas bijis gana septiņām uzvarām. Viņa dublieris arī ir soms - 25 gadus vecais Ate Engrēns, kurš piedalījies trīs mačos.

Izbraukumā vairāk punktu nekā Rīgas "Dinamo" izdevies sakrāt tikai Sanktpēterburgas SKA. Arī ielaistajos vārtos labāk par rīdziniekiem darbojas tikai viena komanda - Kazaņas "Ak Bars". Tomēr jāuzmanās arī no Prāgas "Lev" - vairāk par Čehijas komandu sāncenšu vārtus apdraud tikai piecas vienības.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" galvenais klupšanas akmens gan bija gūtie vārti - sezonas pirmajā mačā Prāgā tika piedzīvota neveiksme ar 1:2, bet 13. februārī savā laukumā neizdevās revanšēties - 1:3. Turklāt abus vārtus guva Mārtiņš Karsums, kurš vairs nepārstāv Rīgas "Dinamo" krāsas.

Vai šosezon veiksies labāk? Par to būs iespēja pārliecināties pulksten 20:30 "Viasat Sport Baltic" piedāvātajā tiešraidē.