Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

"Nacionāļi" Jūrmalā sola atcelt NĪN par mājām un zemi

© F64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Jūrmalā sola atcelt vai vismaz septiņkārtīgā apmērā samazināt nekustamā īpašuma nodokli par dzīvojamām mājām un tām piekritīgo zemi, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtā partijas programma.

Lai realizētu sociālo drošību, VL-TB/LNNK sola uzturēt bezmaksas sabiedrisko transportu pensionāriem un skolēniem, kā arī brīvpusdienas pirmskolu iestāžu un skolu audzēkņiem. Nacionālā apvienība plānojusi palīdzēt maznodrošinātajiem, atbalstīt jaunās ģimenes, kā arī veikt Dubultu pansionāta rekonstrukciju un veicināt privāto pansionāru un rehabilitācijas iestāžu atvēršanu.

Izglītības jomā VL-TB/LNNK sola modernizē bērnudārzus, kā arī atvērt jaunus bērnudārzus Dzintaros un Kauguros. Tāpat plānots veidot skolas, kā Jūrmalas rajonu vietējos kultūrizglītības, profesionālās tālākizglītības, sporta un atpūtas centrus ar baseiniem, sporta zālēm un ledus hallēm. Skolu pieejamību paredzēts modernizēt bērniem ar īpašām vajadzībām. Nacionālā apvienība iecerējusi skolām veicināt sadarbību ar jaunsardzi. Savukārt Jūrmalas mūzikas vidusskolas audzēkņiem profesionālās izaugsmes pilnveidošanai solīts nodrošināt brīvbiļetes Dzintaru koncertzālē.

VL-TB/LNNK sola atbalstīt Jūrmalas kolektīvu dalību Latvijas simtgades pasākumos, svinēt latviešu tradicionālos svētkus visos pilsētas rajonos, kā arī ieviest pasaules latviešu ģimeņu un jaunatnes radošu nometņu tradīciju Jūrmalā.

Dzintaru koncertzālē paredzēts organizē Baltijas jūras valstu populārās mūzikas festivālu, savukārt Mellužu estrādi iecerēts rekonstruēt, to izveidojot par latviskās kultūras dzīves centru. Rekonstruēt iecerēts arī bibliotēkas Kauguros un Bulduros. Savukārt Dubultos plānots būvēt centrālo bibliotēku un Valteros Tautas saieta namu.

Jūrmalas Kultūras centra Mākslinieku namā Bulduros paredzēts atvērt starptautisku mākslas centru. VL-TB/LNNK sola aizsargāt kultūrvēsturiskos objektus, saglabājot Jūrmalas kultūrvēsturiskās apbūves veidu un ierobežojot daudzdzīvokļu māju būvniecību vēsturiskajās zonās. Paredzēts atjaunot Raiņa un Aspazijas vasarnīcu Salacas ielā 4. Savukārt kultūras darbiniekiem solīts palielināt atalgojumu. Partija iecerējusi sadarboties ar tradicionālajām reliģiskajām konfesijām.

Lai uzlabotu pilsētas infrastruktūru, paredzēts veicināt sabiedriskā transporta pieejamību un kustības regularitāti, būvēt jaunus ceļus, kā arī renovēt vecos. VL-TB/LNNK iecerējusi veidot atbalsta programmu daudzdzīvokļu ēku siltināšanai, labiekārtot daudzdzīvokļu māju iekšpagalmus, kā arī visā pilsētā izveidot veloceliņu tīklu.

Jūrmalā iecerēts izveidot videonovērošanas tīklu. Savukārt pludmales paredzēts labiekārtot jūras līča krastā, tāpat arī pie Lielupes Buļļuciemā, Valteros un Priedainē. Buļļuciemā papildu solīts labiekārtot taku uz jūru. Nacionālā apvienība apņēmusies arī atjaunot Ķemeru kūrorta valstisko nozīmīgumu.

VL-TB/LNNK sola paplašināt iedzīvotāju bezmaksas pieejamību sporta infrastruktūras objektiem, dotēt trešo fakultatīvo sporta stundu, kā arī iekārtot laukumus aktīvai atpūtai. Jūrmalas sporta veterāniem solīts nodrošināt bezmaksas dalību lielajos sporta pasākumos, savukārt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām tikšot veicināta sporta pieejamība. Pie Pumpuru vidusskolas nacionālā apvienība iecerējusi uzcelt peldbaseinu, savukārt pie Jaundubultu skolas - ledushalli.

VL-TB/LNNK apņēmusies nepieļaut korupciju un nepamatotu birokrātiju uzņēmējdarbībā, kā arī samazināt augstos izdevumus sabiedrisko ēku izbūvei un to apsaimniekošanai. Īpašas zonas statusu solīts noteikt Slokas industriālajai teritorijai, bet speciālu grantu programmu izveidot Jūrmalas bizensa inkubatorā tūrisma projektiem. Iecerēts nodrošināt pašvaldības darba caurskatāmību e-vidē, kā arī pašvaldības iestāžu pieejamību iedzīvotājiem.

Nacionālā apvienība plāno Jūrmalas slimnīcas un kūrortu ārstniecības iestādes attīstīt kā medicīnas tūrisma galamērķi. Tāpat pilsētā paredzēts attīstīt sporta tūrismu un Slokas dolomīta karjerā izveidot aktīvās atpūtas vietu veikbordam, niršanai un peldēšanai. Savukārt Majoru muižā plānots izveidot ģimeņu atpūtas tēmas parku.

Jau ziņots, ka no VL-TB/LNNK uz vietu pilsētas domē kandidēs 18 cilvēki. Ar pirmo numuru startēs SIA "Jūrmalas mežaparki" prokūrists un SIA "JMP Serviss" valdes loceklis Andris Čuda. Viņam sekos SIA "Marrols" valdes loceklis Rolands Parasigs-Parasiņš un SIA "Escape World" un SIA "Dogra" valdes priekšsēdētājs Aigars Tempe. Tāpat kandidātu vidū ir SIA "Lauku avīze" žurnālists Zigmunds Bekmanis un žurnāla "Latvijas Tirgotāju kamera" redaktore Arta Alliu.
Publicēta: 02.05.2017 06:05
Marta Grīviņa, LETA