Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Šadurskis: ja veidojam valdību, jābūt skaidrībā, ar cik balsīm varam operēt

© F64

Partijas "Vienotības" pārstāvji patlaban neplāno politiskās konsultācijas ar citiem politiskajiem spēkiem, jo vispirms vēlas noskaidrot, vai valdības atbalstam tā var nodrošināt 23 balsis, aģentūru LETA informēja "Vienotības" valdes loceklis Kārlis Šadurskis.

Kā norādīja deputāts, "ja veidojam valdību, jābūt skaidrībā, ar cik balsīm varam operēt". Ja šo 23 balsu neesot, tad esot skaidrs, ka "Vienotība" nav lielākais centriski labējais spēks. Šādā variantā valdības veidošanas iniciatīva būtu jāuzņemas Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS).

Šadurskis gan patlaban nevēlējās prognozēt, kurš no variantiem būtu ticamāks.

"Vienotības" pārstāvji, visticamāk, skaidrībā ar balsu skaitu tikšot otrdien, 15.decembrī, kad plānots sasaukt valdes un frakcijas kopsēdi. Pirmdien vairāki deputāti atradīšoties ārpus Rīgas.

Kā ziņots, pēc pirmajām politiskajām konsultācijām arvien reālāks kļūst scenārijs, ka tieši ZZS varētu izvirzīt nākamo premjera amata kandidātu.

ZZS jau paudusi gatavību izvirzīt premjera amata kandidātu, kaut līdz šim partneri uzskatīja, ka iniciatīva valdības veidošanā jāuzņemas "Vienotībai". Gan neoficiāli, gan publiski kā iespējamie kandidāti no ZZS puses tiek minēti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Māris Kučinskis. Tiek gan norādīts, ka Dūklavs varētu nebūt pārāk ieinteresēts kļūt par premjerministru. Savukārt Augulim ir ļoti negatīvs reitings, līdz ar to viņa virzīšana premjera amatam būtu pretrunā ar pašas ZZS proponēto principu, ka nākamajam premjeram jābūt arī atbalstam sabiedrībā.