Vējonis prezentēs likumprojektu par Ministru kabineta darbību kara laikā

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Saeimā ievēlētos politisko partiju pārstāvjus Melngalvju namā no plkst.13 iepazīstinās ar likumprojektiem, kuri paredz vairākus regulējumus Ministru kabineta darbības nodrošināšanai kara vai izņēmuma stāvokļa laikā.

Likumprojekti paredz grozījumus Nacionālās drošības likumā, Nacionālo bruņoto spēku likumā un Ministru kabineta iekārtas likumā.

Tie paredz regulējumu Ministru kabineta darbības nodrošināšanai kara vai izņēmuma stāvokļa laikā, virspavēlnieka kompetenci kara laikā, kā arī valsts institūciju savstarpējo sadarbību un aizliegumu nepretoties gadījumā, ja ārējs ienaidnieks veicis militāru iebrukumu vai citādi vērsies pret valsts neatkarību, tās konstitucionālo iekārtu vai teritoriālo integritāti.

Politika

Saistībā ar Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas bezpilota lidaparātu Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien, 10.septembrī, plkst.8 sasaucis Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdi, aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.