Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

"Latvijas attīstībai" pievienojas Eiropas Liberāļu un demokrātu partijai

© F64

Šodien Eiropas Liberāļu un demokrātu partijas (ALDE) padomes sēdē Briselē tika pieņemts lēmums par partijas "Latvijas attīstībai" uzņemšanu kā biedru, aģentūru LETA informēja politiskā spēka komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne.

Padomes sēdes laikā partijas ģenerālsekretārs Juris Pūce uzstājās ar prezentāciju par partijas "Latvijas attīstībai" vērtībām, uzskatiem un ideoloģiju. Pēc prezentācijas padome lēma par partijas "Latvijas attīstībai" uzņemšanu Eiropas liberāļu un demokrātu partijā.

Pūce pievienošanos partijai uzskata par loģisku, jo arī ALDE uzsver nepieciešamību veicināt uzņēmējdarbību, mazināt administratīvās barjeras uzņēmējiem, kā arī iestājas par aktīvāku Eiropas Savienības ārpolitiku.

"Domājot par partijas tālāko attīstību, mums bija nepieciešams spēcīgs sadarbības partneris, lai politiskos procesus varētu ietekmēt ne vien Latvijā, bet arī Eiropas līmenī. ALDE partijas pārstāvētā grupa šobrīd ir trešā lielākā partiju apvienība Eiropas Parlamentā. Pašlaik mūsu mērķis ir aktīvi iesaistīties ALDE partijas darbā, lai Eiropas mērogā atbalstītu savai ideoloģijai tuvās iniciatīvas," norāda partijas ģenerālsekretārs.

Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienība, kas ir dibināta 1976.gadā, iestājas par liberālām demokrātiskām vērtībām Eiropas Savienībā (ES). Tajā pārstāvētas vairāk nekā 55 ES valstu partijas. Šī gada vēlēšanās ALDE Eiroparlamentā ieguva 59 jeb 7,86% deputātu vietu, kļūstot par trešo lielāko partiju apvienību Eiropas Parlamentā (EP).

Par "Latvijas attīstībai" EP vēlēšanās nobalsoja 2,12% vēlētāju un vietas parlamentā tā neieguva.