Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Lācis ielaužas zoodārzā

© Scanpix

Ik pa laikam dažādās pasaules valstīs zooloģiskie dārzi spiesti lūgt iedzīvotāju palīdzību, lai atrastu izbēgušus dzīvniekus.

Ar citādu problēmu nācies saskarties Tenesī štata Noksvilas zoodārza darbiniekiem, kuri konstatējuši, ka teritorijā ielavījies svešs melnais lācis. Nelūgtais viesis gan samērā ātri pametis zooloģisko dārzu.

Laikraksts «Knoxville News Sentinel» raksta, ka zooloģiskā dārza sargs apgaitas laikā pamanījis, ka pār trīs metrus augsto žogu pārlien lācis un dodas pastaigā pa zoodārzu. Nekavējoties sacelta trauksme, turklāt sākotnējā versija bijusi, ka izbēdzis kāds no zoodārza lāčiem, kurš pēc nelielas pastaigas nolēmis atgriezties savā mītnē. «Taču, pārskaitot dzīvniekus, mēs secinājām, ka visi atrodas uz vietas, bet citi apsargi pa rāciju vēstīja, ka arī redzējuši klaiņojošu lāci,» stāstījis kāds administrācijas darbinieks.

Protams, ka dzīvnieku mēģināts notvert, taču tas nav izdevies. «Spriežot pēc atstātajām pēdām, lācis pēc kāda laika atstājis zoodārza teritoriju tāpat, kā ieradies – proti, pārrāpies pāri žogam,» stāstījis zoodārza darbinieks. Viņš piebildis, ka dzīvnieks droši vien ieradies pārtikas meklējumos, jo nekas neliecina, ka viņš būtu mēģinājis kontaktēties ar zoodārza lāču mītnes iemītniekiem. Domājams, ka iebrucējs ir jauns tēviņš, kurš meklē sev teritoriju.

Pilsētā izcēlusies diezgan liela panika, jo pastāv bažas, ka lācis joprojām klīst kaut kur tuvākajā apkaimē. Zoodārza administrācija ziņojusi, ka pastiprinās apsardzi. «Apmeklētāju drošība mums ir pirmajā vietā, un mēs, protams, nepieļausim situāciju, ka lācis atkal iekļūst zooloģiskā dārza teritorijā un brīvi pa to pastaigājas,» paziņojuši administrācijas darbinieki. Tomēr, atsaucoties uz speciālistu viedokli, viņi mierinājuši satrauktos iedzīvotājus, pavēstot, ka «droši vien lācis jau ir ļoti tālu no šejienes».