Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Jaunietim aizliegts saukt: "Bingo!"

© Scanpix

Neparastu sodu ASV Kentuki štata Kovingtonas pilsētiņas tiesa piespriedusi kādam jaunietim, kurš vietējā bingo zālē izjauca spēli, skaļi nokliedzoties: «Bingo!» Tiesa nolēmusi, ka 18 gadus vecais Ostins Veilijs pusgadu nedrīkst lietot šo vārdu, pretējā gadījumā viņu gaida bargāks sods.

Incidents notika marta sākumā vienā no pilsētiņas bingo zālēm, kurā bija pulcējušās lielākoties padzīvojušas kundzes. Veilijs, kurš bija jautrā noskaņojumā, bija nolēmis pajokot un, ieejot zālē, skaļi nokliedzās: «Bingo!» Protams, ka spēle tika pārtraukta, tās vadītāja mēģināja noskaidrot uzvarētāju, bet kad spēlētājas saprata, ka tāda nav, Veilijam gandrīz klājās plāni. Var teikt, ka viņu no niknajām kundzēm izglāba policists, kas uzrauga kārtību zālē – viņš paziņoja, ka aiztur jaunieti par sīko huligānismu.

Notikušās tiesas prāvas laikā Veilijs savu vainu atzinis un pavēstījis, ka pilnībā piekrīt sodam. Ja puisis tomēr nenoturēsies un izrunās aizliegto vārdu, tiesa var viņu sodīt ar trīs mēnešu ieslodzījumu un 250 dolāru lielu naudas sodu.