Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Ziemeļkorejā atļautas tikai noteiktas frizūras

© Scanpix

Striktajā Ziemeļkorejā sievietēm un vīriešiem nākas paciest dažādus ierobežojumus, tai skaitā tos, kas attiecas uz frizūras izvēli.

Sievietes tiek aicinātas daiļoties tikai ar 18 noteiktām frizūrām, bet vīriešiem jāizvēlas no 10 piedāvātiem variantiem. Šādas bardzības mērķis ir atturēt iedzīvotājus no sekošanas Rietumvalstu modei un paradumiem, ziņo portāls BNN.lv.

Tāpat pēc frizūras arī iespējams noteikt, vai sieviete ir precējusies vai nē, proti, sievas parasti izvēlas īsu matu griezumu. Tikmēr brīvajām meitenēm ļauts matus ataudzēt nedaudz garākus un pat iesiet tajos kādu lenti.

Strikti noteikumi attiecas arī uz vīriešiem, kuru matu garumam jābūt īsākam par pieciem centimetriem, turklāt frizieris jāapmeklē ik pēc 15 dienām.

Ziemeļkorejā uzņemts raidījums, kura ietvaros ar slēptās kameras palīdzību «medīti nemiernieki», kas atļāvušies kādu no aizliegtajām frizūrām. Turklāt cilvēki, kas pieķerti šādā «noziegumā» televīzijas programmā saukti vārdos un kaunināti visas valsts priekšā.

Programmā apgalvots, ka Ziemeļkorejas iedzīvotājiem nevajadzētu nēsāt garus matus veselības apsvērumu dēļ. Tāpat uzsvērts, ka gari mati laupa smadzeņu enerģiju.