Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Spēcīgā vētrā ASV gājuši bojā septiņi cilvēki

Spēcīgā sniega vētrā ASV dzīvību zaudējusi septiņi cilvēki un vairāk nekā 200 000 palikuši bez elektroenerģijas.

Vētras dēļ tika atcelti arī vairāk nekā 2000 avioreisu.

Meteorologi trešdien brīdināja, ka vētras laikā braukšanas apstākļi ir ārkārtīgi bīstami, un mudināja bez liekas vajadzības ceļā nedoties.

No Ņujorkas līdz Menas štatam tika prognozēta pat līdz 46 centimetriem bieza sniega sega, bet lietus, viesuļvētras, apledojums uz ceļiem un pērkona negaisi tika solīti arī citos austrumu piekrastes štatos, līdz pat Dienvidkarolīnai.

Otrdien vētras dēļ tika atcelti 536 avioreisi, bet trešdien vairāk nekā 1500.

Otrdien ASV dienvidu štatos Teksasā, Luiziānā, Alabamā un Misisipi tika reģistrētas 34 viesuļvētras, kas nodarījušas postījumus virknei māju un uzņēmumu.

Arkanzasā, Misisipi un Teksasā tika pārrautas elektroenerģijas pārvades līnijas un trešdien uz elektroenerģijas apgādes atjaunošanu joprojām gaidīja vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Ziemassvētku dienā Arkanzasā autoavārijā uz apledojuša ceļa gājuši bojā divi bērni, bet vēl viens cilvēks Arkanzasas štatā vētras dēļ gājis bojā trešdien.

Divās autoavārijās Oklahomas štatā Ziemassvētku dienā dzīvību zaudējušas divas sievietes, bet Luiziānā, kokam nogāžoties pār dzīvojamo māju, gājis bojā kāds vīrietis.

Līdzīgā vētras izraisītā negadījumā viens vīrietis gājis bojā arī Teksasā, ziņoja vietējie mediji.