Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Aptuveni 200 sieviešu tiesību organizācijas aicina ES aizliegt prostitūciju

Aptuveni 200 sieviešu tiesību organizācijas otrdien aicinājušas Eiropas Savienību (ES) ar likumu aizliegt prostitūciju.

"Prostitūcija ir vardarbības forma, šķērslis vienlīdzībai, cilvēka cieņas un cilvēktiesību pārkāpums," konferencē Eiropas Parlamentā (EP) norādīja Eiropas Sieviešu lobijs, kas ir lielākā sieviešu tiesību jumta organizācija ES.

Eiropas Sieviešu lobijs aicināja ES iedvesmoties no Zviedrijas, kas jau vairāk nekā pirms desmit gadiem ar likumu aizliedza pirkt seksuālus pakalpojumus, bet ne tos pārdot.

ES valstīm būtu jāaizliedz represīvi pasākumi pret personām, kas pārdod seksuālus pakalpojumus, bet jāvēršas pret šādu pakalpojumu pircējiem un jāaizliedz seksuālu pakalpojumu pirkšana, norādīja organizācija.

80% līdz 90% personu, kas nodarbojas ar prostitūciju, pirms iesaistīšanās šajā arodā ir cietuši no vardarbības - izvarošanas, pedofilijas vai cita veida vardarbības formām, norādīja Eiropas Sieviešu lobijs.

Organizācija arī atzīmēja, ka 85% no personām, kas kļūst par upuriem cilvēku kontrabandai nolūkā tos seksuāli izmantot, ir sievietes.

Atsaucoties uz ANO datiem, Eiropas Sieviešu lobijs norādīja, ka cilvēku kontrabanda ir otrs lielākais nelegālās peļņas avots aiz narkotikām.