Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Disney" par 4 miljardiem iegādājas "Lucasfilm"

© Scanpix

Disney par četriem miljardiem ASV dolāru (2 miljardiem latu) iegādājies Lucasfilm, pievienojot savam tēlu kolektīvam leģendāro "Zvaigžņu karu" franšīzi.

"Lucasfilm" 100% īpašnieks ir uzņēmuma dibinātājs Džordžs Lukass. Darījuma rezultātā viņš iegūst 40 miljonus Disney akciju, kļūstot par filmu un izklaides giganta otro lielāko īpašnieku, ziņo portāls BNN.lv.

"Pēdējos 35 gadus viens no maniem lielākajiem priekiem bija redzēt, kā «Zvaigžņu kari» tiek nodoti no paaudzes paaudzē. Tagad ir pienācis laiks man «Zvaigžņu karus» nodot jaunajai filmu veidotāju paaudzei," izteicies Lukass.

68 gadus vecais Lucasfilm dibinātājs turpmāk darbosies kā radošais konsultants, taču drīzumā viņš plāno doties pensijā, raksta "USA Today".

Lucasfilm iegāde ir Disney ceturtais lielākais pirkums. 1995.gadā kompānija iztērēja 19,7 miljardus ASV dolāru (10,4 miljardus latu) Capital Cities/ABC iegādei. 2006.gadā par 7,6 miljardiem ASV dolāru (4 miljardiem latu) tika nopirkts Pixar. Bet 2001.gadā Disney par 5,2 miljardiem ASV dolāru (2,8 miljardiem latu) savā īpašumā ieguva Fox Family.

Disney vadība plāno tālāk attīstīt «Zvaigžņu karu» scenāriju un ilgtermiņā - ik pēc diviem vai trim gadiem - izlaist jaunu filmu.

Paredzams, ka filmas jaunākā epizode "Zvaigžņu kari VII" uz ekrāniem parādīsies 2015.gadā.