Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedru policija aiztur agresīvu kaķi

Zviedrijas pilsētā Piteo policija aizturējusi un uz iecirkni nogādājusi kaķi, kurš iekļuvis svešā mājā un nozadzis ēdienu tur mītošajiem sugas brāļiem. Turklāt kaķis pret tiem izturējies agresīvi.

Pēc sniegtajām liecībām, liels, svītrains kaķis ar baltām ķepām un krūtažu kādas ģimenes īpašumā ik pa laikam sācis pieklīst jau vasarā, ziņo portāls BNN.lv. Viņš uzbrucis mājas saimnieku kaķenēm, tām darījis pāri, bet vēlāk arī iekļuvis mājā. Tur viņu noķēruši mājas iemītnieki, kas izsaukuši policiju, ziņo Aftonbladet.

Policijai aizskarto kaķu saimnieki norādījuši, ka viņu mīluļiem uzbrūk liels klaiņojošs kaķis.

Kārtībsargi kaķi aizveduši uz iecirkni. Dzīvnieku apskatot, policisti nonākuši pie slēdziena, ka kaķis nebūt nav klaiņojošs. «Viņš izskatījies kā resns, aprūpēts mājas kaķis,» atzina policijā.

Tika nolemts atrast kaķa saimniekus, taču zvēriņam nācies pārnakšņot iecirknī, jo neviens no iespējamajiem īpašniekiem neatsaucās. Tomēr, kā ziņo The Local, 16.septembrī kaķa saimnieki tomēr atradušies un mīluli paņēmuši sev līdzi. Izrādījies, ka runci sauc Oskars un viņš patiešām ir mājas kaķis.

Kā kaķa saimnieki plāno atturēt Oskaru no klaiņošanas pa svešām teritorijām un ēdiena zagšanas gan nav zināms.