Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Motociklists iesūdz tiesā "BMW" par ilgstošu erekciju

Kalifornijas iedzīvotājs Henrijs Volfs iesūdzējis tiesā kompāniju «BMW», apgalvojot, ka pēc četru stundu ilgas vizināšanās ar šīs firmas ražoto motociklu viņš 20 mēnešu garumā mocījies ar permanentu erekciju.

Ražotāju pārstāvji gan norādījuši, ka, pirmkārt, puisis nevar pierādīt, ka viņa problēmas ir izraisījusi tieši braukšana ar motociklu, bet, otrkārt, Volfs ir izmantojis nestandarta sēdekli.

Amerikāņu televīzijas kompānija «CBS», kas pavēstījusi par šo prasību, norāda, ka nav zināms, cik lielu kompensāciju jauneklis vēlas piedzīt, taču viņa advokāti izteikušies, ka skrupulozi aprēķināti visi zaudējumi, kas radušies šo 20 mēnešu laikā, – mediķiem samaksātās summas, nauda, kas nav nopelnīta slimības dēļ, un, protams, kompensācija par emocionālo stresu. «Mūsu klientam pašlaik ir problemātiski būt seksuāli aktīvam, erekcija viņam sagādā lielus pārdzīvojumus,» stāstījuši advokāti.

Kalifornijas tiesa lietu pieņēmusi izskatīšanai, taču virkne juristu norādījuši, ka neredzot tai lielas perspektīvas. Urologi un citi speciālisti atzinuši, ka permanentās erekcijas fenomens medicīnai ir pazīstams jau gadsimtu garumā un to var izraisīt visdažādākie ap-stākļi – ne tikai četras stundas ilga braukšana ar motociklu. Savukārt «BMW» dīleri ASV apgalvojuši, ka viņiem ar šo lietu neesot nekāda sakara, jo savam 1993. gadā ražotajam braucamajam Volfs uzmontējis citas kompānijas ražotu sēdekli, kas tiek reklamēts kā ļoti ērts. «Pat ja šis sēdeklis patiešām bijis vainojams viņa nelaimē, mēs nevaram atbildēt tā ražotāju vietā,» sarunā ar «CBS» sacījusi lielās firmas pārstāve.