Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Indijā pazudušo latvieti meklēs arī okeānā

© Facebook

Pēc Keralas štata valdības lūguma Indijas jūras un gaisa spēki pazudušo Latvijas pilsoni Līgu Skromani meklēs Indijas okeānā, ziņo laikraksts "Times of India".

Tas vēsta, ka meklēšanas operācijā tiks iesaistīta transportlidmašīna "An-32", piepūšamās laivas "Gemini", zemūdens sonārs un pieci dziļūdens ūdenslīdēji.

"Meklēšanā plānots izmantot visus iespējamos līdzekļus," "Times of India" citē Indijas bruņoto spēku pārstāvja teikto.

Meklēšanas operācija notiks pie Kovalamas kūrorta, kur pēdējo reizi redzēta Līga Skromane.

Jau ziņots, ka Indijas dienvidos, Keralas štatā, 14.martā pazudusi Latvijas pilsone Līga Skromane, kas tur bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi Skromani, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga Skromane, kas cieš no smagas depresijas, atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā. Kāds autorikšas vadītājs pastāstījis policijai, ka viņš aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, taču arī tur policija nav spējusi Līgu atrast.

Keralas štata policijas priekšnieks Loknaths Behera izsludinājis 2000 Indijas rūpiju (25 eiro) atlīdzību par informāciju, kas varētu palīdzēt atrast pazudušo. Indijas policija pēc palīdzības vērsusies arī pie krasta apsardzes un Zivsaimniecības departamenta, kā arī par pazudušo informējusi lidostas, jūras ostas un robežkontroles iestādes.

Pazudušās māsa Ilze Skromane izsludinājusi 100 000 rūpiju (apmēram 1250 eiro) atlīdzību, kā arī izlīmējusi paziņojumus par pazudušo māsu, tomēr pūles līdz šim nav devušas rezultātus.

Latvijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Līgas Skromanes meklēšanai ir augsta prioritāte Latvijas vēstniecības Indijā darba kārtībā.

Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvojušas Īrijā.