Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Latviešu uzņēmējs atklāti stāsta par šausminošiem notikumiem ceļā uz Kauņu

© F64

5.marta vakarā Lietuvas mediji informēja, ka ceļā no Pluņģes uz Kauņu pazuda 26 gadus vecā Ieva Strazdauskaite. Neilgi pēc ziņām par meitenes pazušanu likumsargi mežā atrada viņas automašīnu. Aptuveni pēc piecām dienām mežā tika atrasts arī noslepkavotās meitenes līķis.

Lietuvas mediji jau vairākkārt informējuši, ka par meitenes slepkavību aizturēti vairāki romu izcelsmes vīrieši. Jau sākotnēji tika pieļauts, ka viņi izraisījuši inscinētu ceļu satiksmes negadījumu, tad nolaupījuši Ievas vadīto "Audi A7" un pašu meiteni noslepkavojuši.

Policija joprojām turpina šīs lietas izmeklēšanu. Tikmēr kāds latviešu uzņēmējs kaimiņvalsts medijiem atklājis, ka braucot cauri Lietuvai, kļuvis par līdzīga nozieguma upuri. Portāls "kasjauns.lv" informē, ka Lietuvas medijs "delfi.lt" vēsta, ka incidents, par kuru stāsta latviešu uzņēmējs, noticis 2016.gada aprīlī. Kopā ar kolēģi no Latvijas abi ar automašīnu "Volkswagen Passat" devušies caur Lietuvu uz Vāciju. Pabraucot garām Panevēžai un nogriežoties uz Kauņu, ap plkst.3:00 naktī autovadītājs pamanījis, ka viņam seko kāds "Audi" markas spēkrats. "Kasjauns.lv" informē, ka "Audi "markas automašīna šofera uzvedība bijusi pagalam dīvaina- te auto braucot ievērojis distanci, te pēkšņi strauji pietuvojies. Pēc aptuveni 10-15 kilometriem "Volkswagen Passat" vadītājs sajutis spēcīgu triecienu pa automašīnas aizmuguri.

Atsaucoties uz publikāciju "delfi.lt", portāls "kasjauns.lv" norāda, ka pēc sadursmes abi autovadītāji apstājušies aptuveni 20 metrus viens no otra. Sākotnēji "Audi" vadītājs pienācis pie latviešu uzņēmēja un norādījis, ka tas tīši izraisījis sadursmi ar viņa auto. Tobrīd nav izdevies sazvanīt arī kaimiņvalsts likumsargus.

Portāls "kasjauns.lv" arī informē, ka neilgi pēc incidenta no "Audi" spēkrata izkāpis kāds gados jauns vīrietis, kurš klaigājis par notikušo avāriju. Latviešu uzņēmējs abiem vīriem lūdzis nomierināties, atgriezties auto. Pēc neilga brīža abi kungi no auto izkāpuši, lūguši rakstīt saskaņoto protokolu, kam latvietis nav piekritis. Arī turpmākie mēģinājumi sazināties ar Lietuvas policiju nav bijuši veiksmīgi.

Tālākie notikumi, kurus atceras šausminošos notikumus piedzīvojušie latvieši risinājušies ļoti strauji. Sarunā ar "delfi.lt" uzņēmējs pastāstījis, ka kādā brīdī abiem auto strauji pietuvojies vēl kāds spēkrats, no kura izlēkuši divi bruņoti vīrieši, kuri piespieduši pamest auto. "Kasjauns.lv" vēsta, ka abu latviešu virzienā vērsti šaujamieroči un katram no viņiem likts doties savā virzienā. Pēc tam, kad abi bija nogājuši aptuveni 20 metrus, viņiem pavēlēts nomest telefonus un ar seju gūlties pret zemi. Mediji informē, ka abi aplaupīti ceļmalā atzīmējuši vietu, kur notikusi viņu aplaupīšana.

Arī tālākie notikumi risinājušies pagalam dīvaini. Abi vīrieši no Latvijas devušies Klaipēdas virzienā, kur vēlāk kādas mājas iemītniekiem lūguši izsaukt policiju. Aptuveni pēc divām stundām ieradās likumsargi, kuri lūguši parādīt vietu, kur noticis incidents. Uzņēmējs piebilst, ka kaimiņvalsts policija neesot izskatījusies pārsteigta par notikušo. "Kasjauns.lv" vēsta, ka pēc tam, kad visi devušies uz nozieguma vietu, latvieši nogādāti Kauņas policijas iecirknī, kur policisti sākotnēji norādījuši, ka abi latvieši paši nobēdzinājuši savu auto un mēģina izkrāpt naudu. Neviens no likumsargiem neesot izrādījis vēlmi cietušajiem palīdzēt.

Atsaucoties uz "delfi.lt" publicēto, "kasjauns.lv" norāda, ka pirms policijas izvaicāšanas latvietim likts parakstīt kādu dokumentu lietuviešu valodā, ko viņš atteicies darīt. Tikai pēc tam, kad abus nelaimē nokļuvušos sākuši meklēt Latvijas likumsargi un tuvinieki, kaimiņvalsts policisti noticējuši, ka latvieši patiešām nemelo par notikušo.

Latviešu uzņēmējs pastāstījis, ka šobrīd lieta par notikušo jau izbeigta pierādījumu trūkuma dēļ, vēsta "kasjauns.lv".