Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Sobčaka: Man draudēja, ka būšu nākamais upuris

© scanpix

Populārajai Krievijas televadītājai un telekanāla "Doždj" žurnālistei Ksenijai Sobčakai opozicionāra Borisa Ņemcova bērēs kāds nezināms vīrietis piedraudējis, ka viņa būs nākamais upuris, ziņo gordonua.com

Šādu informāciju K. Sobčaka publicēja savā mikroblogošanas vietnē twitter. 

Jāpiezīmē, ka K. Sobčaka, kura arī tiek pieskaitīta pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma opozicionāriem, draudus saņēmusi arī interneta vidē. Žurnāliste publicējusi vairākus twitter ziņojumus, kurā atklāti draudēts, ka K.Sobčaka varētu būt nākamais upuris.

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Borisam Ņemcovam bija 55 gadi, bez viņa palikušas četras meitas un 87 gadus vecā māte. Prezidenta Borisa Jeļcina laikā viņš bija Ņižņijnovgorodas gubernators, vēlāk kļuva par Krievijas valdības premjerministra vietnieku. 2000.gada prezidenta vēlēšanās atbalstīja Vladimiru Putinu, taču drīz vien to atzina par kļūdu un pārgāja opozīcijas rindās, kļūstot par vienu no asākajiem Putina kritiķiem. 2013.gadā tika ievēlēts par Jaroslavļas domes deputātu.