Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija spers "nepieciešamos soļus", ja NATO paplašināsies austrumu virzienā

© Scanpix

Ja NATO paplašināšanās austrumu virzienā turpināsies, Krievija būs spiesta spert "nepieciešamos soļus", ceturtdien preses brīfingā paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

"Iespējamā alianses paplašināšanās austrumu virzienā novedīs pie ļoti nopietnām militāri politiskām nobīdēm ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē. Tas tiešā veidā skars Krievijas drošības nacionālās intereses, liks mūsu valstij spert nepieciešamos adekvātos soļus," sacīja amatpersona.

Dienu iepriekš Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs paziņoja, ka Ukrainas iestāšanās NATO novedīs pie pilnīgas attiecību saraušanas Krievijas un NATO starpā un atjaunot tās būs praktiski neiespējami.

Šādi viņš reaģēja uz Ukrainas parlamenta lēmumu par atteikšanos no ārpusbloku valsts statusa.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība , ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.