Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Bruņoti karavīri ielaužas militārajā bāzē netālu no Sevastopoles

© Scanpix

Piektdienas vakarā Ukrainā bruņoti karavīri, domājams no Krievijas, ieņēmuši militāro bāzi netālu no Sevastopoles. Ziņots, ka krievu karavīri un viņu atbalstītāji jau kopš pagājušās nedēļas bloķējuši militāro bāzi. Lai arī pirms ieņemšanas bāzi sargājuši aptuveni 100 ukraiņu karavīru, nav informācijas par ievainotajiem vai bojāgājušajiem. Kad notikusi ielaušanās bāzē, Ukrainas karavīri aizbarikādējušies bāzē un viņu komandieris sācis pārrunas. BBC ziņo, ka krievu karavīri atkāpušies.

Vēl piektdien Krievijas parlaments ir paziņojis, ka nebaidās no piemērotajām sankcijām un atbalstīs Krimas lēmumu pievienoties Krievijai. Piektdien uz Krieviju devās arī delegācija no Krimas parlamenta, kas agrāk paziņojusi, ka Krimai ļaus pašai pieņemt lēmumu par pievienošanos Krievijai 16.martā. Krievijas parlamenta pārstāve Valentīna Matvienko delegāciju informējusi, ka Krievija atbalstīs jebkādu lēmumu, ko pieņems Krimas iedzīvotāji. "Mums nav nekādu tiesību atstāt savus cilvēkus, kad viņiem draud briesmas. Nekādas sankcijas nespēs izmainīt mūsu attieksmi," viņa sacīja.

Ukrainas pagaidu premjerministrs Arsēnijs Janukovičs piektdien brīdinājis "seperātistus" un citus Ukrainas "nodevējus": "Neviens no jūsu pieņemtajiem lēmumiem nav leģitīms, un neviens no civilizētās pasaules neatzīs tā sauktā referenduma rezultātus no tā sauktajām Krimas varas iestādēm."