Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Briti satraukušies par žurku-kanibālu pārpildīta spoku kuģa tuvošanos viņu krastiem

Britu laikraksts The Sun satricinājis savus lasītājus ar ziņu, ka Britu salām tuvojas spoku kuģis ar simtiem izsalkušu žurku.

1976. gadā Dienvidslāvijā būvētais kruīza kuģis "Lyubov Orlova" 2010. gadā tika arestēts Nūfaundlendā un pēc diviem gadiem pārdots sadalīšanai metāllūžņos. Bija paredzēts, ka savā pēdējā ceļojumā kuģis tiks aizvilkts no Kanādas uz Dominikānas Republiku, taču tas atrāvās no tauvām un kopš tā laika dreifē Atlantijas okeānā.

Pēdējās ziņas par kuģi ir avārijas raidītāja signāls, kas liecinājis, ka pagājušā gada sākumā tas atradies tūkstošiem kilometru no Īrijas krastiem.

Cits britu laikraksts the Guardian noraizējies, ka žurkas, kas kā tiek ziņots pārtiekot no savām ciltsmāsām, jau sasniegušas kaķa izmēru un ar katru jaunu stāstu turpina pieņemties izmēros un nešpetnībā, gatavas kādā tumšā naktī noenkuroties pie Lielbritānijas vai Īrijas krastiem, lai ieņemtu pilsētas, vērsies pie Īrijas krasta apsardzes, lai noskaidrotu šo ziņu patiesumu. Krasta apsardze atbildējusi, ka vadoties pēc pēdējām ziņām par kuģi veikta datorsimulācija, kas liecināja, ka tas dreifēs Eiropas virzienā, taču kur tas tagad atrodas neviens nezin. Krasta apsardzes pārstāvji gan norāda, ka kuģis visticamākais jau ir nogrimis vai izskalots kādā neapdzīvotā krastā.

Tikmēr dzīvnieku pasaules eksperti norāda, ka žurkas ir sociāli radījumi, un, tāpat kā cilvēki, visticamāk nenodotos kanibālismam.