Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Drīz tiks uzlikts pagaidu jumts Rīgas pils Kastellas daļai

Tuvākajās dienās pie pagaidu jumta tiks ugunsgrēkā cietušās Rīgas pils Kastellas daļa, šodien žurnālistiem pastāstīja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" pārstāve Baiba Strautmane.

Viņa pastāstīja, ka ministri šodien sēdē ir informēti par to, kā notiek Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidēšana, kā arī par to, kā notiek sadarbība ar Kultūras ministriju, lai risinātu jautājumus par Kastellas daļā esošā muzeja ekspozīcijas izvietošanu citās telpās. Ar valdību ir panākta konceptuāla vienošanās, ka Izglītības un zinātnes ministrija savā valdījumā no Finanšu ministrijas pārņems ēku Rīgā, Lāčplēša ielā 106/108, lai tajā varētu izvietot muzeja ekspozīciju, informēja Strautmane.

Tāpat ir varianti par telpām Kalnciema ielā, kur izvietot Rakstniecības muzeja ekspozīciju un telpām Brīvības bulvārī 32, kur varētu izvietot Vēstures muzeja ekspozīciju.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis. Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Pie pagaidu jumta jau ir tikusi Baltā zāle, un ugunsgrēka seku likvidēšana turpinās arī Svētku zālē.