Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā siltuma cena jūnijā nemainīsies

Rīdziniekiem no 1. jūnija siltuma cena paliks nemainīga - 42,81 Ls/MWh (bez PVN), pie dabasgāzes tirdzniecības cenas 210 Ls/tūkst.nm3, ziņo a/s „Rīgas siltums”. Rīgā siltuma cena ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām.

 Šomēnes tā ir par 21 % zemāka nekā Viļņā un par 10 % zemāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas cenu Tallinā.

Tiek prognozēts, ka jūlijā un augustā siltuma cena samazināsies par 4,3%, salīdzinot ar jūniju, un būs 40,99 Ls/MWh (bez PVN). Siltuma cenas samazinājums iespējams, pateicoties Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātajiem jaunajiem siltumenerģijas tarifiem, kas stāsies spēkā šā gada 1. jūlijā, un AS „Latvijas Gāze” izteiktajai prognozei, ka dabasgāzes tirdzniecības cena šajos mēnešos būs 205 Ls/tūkst.nm3.

Siltumenerģijas tarifā 82 % no kopējām izmaksām sastāda tieši kurināmā izmaksas. Atbilstoši SPRK lēmumam, siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai. 

A/s „Rīga siltums” ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77 % no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometri, no kuriem 74 % atrodas a/s „Rīgas siltums” īpašumā.