Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas runči izdemolējuši Ušakova biroju, Kuzja izbēdzis

© Andris Krievins

Lieldienu brīvdienās atstāti Rātsnamā vieni, Rīgas runči Muris un Kuzja izdemolējuši un gandrīz nodedzinājuši domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) biroju, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kaķi ar nagiem sapluinījuši mēra kabineta priekštelpā izvietotos krēslus, norāvuši aizkarus, kā arī apgāzuši divus puķu podus. Viens no puķu podiem uzkritis stikla žurnāla galdiņam, kā rezultātā stikls saplīsis un pa telpas grīdu izbirušas lauskas.

Runči apgāzuši arī "Venden" ūdens mucu, kuras saturs aplējis kopētāja iekārtu un izraisījis īssavienojumu, kā rezultātā telpā radies sadūmojums. Ušakova kabinetā nostrādājusi ugunsdrošības signalizācija, uz ko reaģējuši Rātsnama pirmajā stāvā dežurējošie Rīgas pašvaldības policisti - viņi pašu spēkiem atvienojuši iekārtu no elektrības un novērsuši ugunsnelaimes draudus.

Abi kaķi no dūmiem un signalizācijas nobijušies un brīdī, kad ieradušies policisti, izbēguši pa durvīm. Policistiem vēlāk izdevies atrast Muri Rātsnama lūgšanu telpā, savukārt Kuzja joprojām tiek meklēts. Rātsnama kārtības sargi pieļauj, ka kaķis varētu būt izbēdzis ārpus domes telpām, tāpēc, ja Kuzja tuvākajā laikā neatradīsies, tiks iesaistīti policijas papildspēki tuvākās apkaimes pārmeklēšanai.

Neoficiāla informācija liecina, ka viens no runčiem arī piegānījis Rīgas mēra sekretāres maiņas apavus. Pēc notikušā sekretāre šodien iesniegusi atlūgumu.

Ušakovs aģentūrai LETA atzina, ka pusotra gada laikā, ko kaķi pavadījuši Rātsnamā, šāda situācija izveidojusies pirmo reizi. Viņš pieļāva, ka Muris un Kuzja satrakojušies, jo iestājies "runču laiks" un abi pārāk ilgu laiku atstāti bez uzraudzības.

Rīgas mērs pauda izpratni par sekretāres reakciju, jo šī neesot bijusi pirmā reize, kad kaķi apskādējuši viņas apavus.

Viņš noraidīja iespēju, ka kādu no kaķiem pēc notikušā varētu aizsūtīt atpakaļ uz patversmi, taču pieļāva - ja Kuzja neatradīsies, pazudušā runča vietā Rātsnamā varētu uzņemt kaķeni, lai Murim nebūtu vientuļi.

Kā ziņots, kopš 2011.gada 2.novembra galvaspilsētai ir divi oficiālie kaķi - Rīgas dome kļuvusi par mājvietu diviem no dzīvnieku patversmes "Līči" paņemtiem kaķēniem. Viens no tiem ir balts ar melniem plankumiem un nosaukts par Muri, bet otrs kaķis - tumšs strīpainis - atsaucas uz vārdu Kuzja.

Pērn abi kaķi piedalījās starptautiskajā kaķu izstāde "Rīgas kaķis", kur Muris un Kuzja uzturējās atsevišķā biedrības "Dzīvnieku pansija Ulubele" izstāžu būrī kategorijā "Mājas kaķi".

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***