Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šodien autovadītājiem sabiedriskais transports Rīgā ir bez maksas

Uzrādot sava transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, akcijas "Diena bez auto" laikā šodien autovadītāji Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

"Dienas bez auto" laikā cilvēki tiek mudināti izvēlēties videi un veselībai labvēlīgākus pārvietošanās veidus un aicināti personīgās automašīnas vietā izmantot velosipēdu, sabiedrisko transportu, elektrotransportu un citus pārvietošanās līdzekļus, piemēram, kanāla kuģīti. Lai autovadītāju vidū popularizētu sabiedrisko transportu, personīgo automobiļu īpašniekiem tas sestdien būs pieejams bez maksas.

Uzrādot sava transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, sestdien autovadītājs varēs autobusos, trolejbusos un tramvajos braukt bez maksas. Akcijas mērķis ir ieinteresēt un iepazīstināt ar sabiedrisko transportu cilvēkus, kas ikdienā to neizmanto un, iespējams, pat nezina, kur un par cik jāiegādājas biļete. "Rīgas satiksme" cer, ka akcija palīdzēs autovadītājiem pamanīt sabiedrisko transportu kā alternatīvu veidu, kā nokļūt iecerētajā galamērķī.

Kā ziņots, Rīgā sākusies Eiropas mobilitātes nedēļa, kas Rīgā tiek organizēta jau vienpadsmito gadu, tās mērķis ir popularizēt dabai draudzīgu un veselīgu pārvietošanos, pievērst sabiedrības uzmanību transporta ietekmei uz cilvēka veselību un dzīves kvalitāti.