Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Jaunā paaudze" Līgo vakarā par 150 latiem izīrējusi Mežaparka estrādi "ļauno garu izdzīšanai"

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Līgo vakarā, 23.jūnijā, reliģiskā organizācija "Jaunā paaudze" Mežaparka estrādē no plkst.16 līdz 21 rīkos lūgšanu pasākumu "Atver acis - patiesība par okultismu", kura laikā aptuveni 150 cilvēku aizlūgs "par senču okultajiem grēkiem un lūgs par Latvijas tautas atbrīvošanu no ļaunajiem gariem".

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" "ļauno garu izdzinējiem" Mežaparka estrādi izīrējuši par 150 latiem.

"Rīgas mežu" pārstāve Elga Zēģele norādīja, ka organizācija vērsusies uzņēmumā ar lūgumu atļaut izmantot estrādes teritoriju lūgšanām, kā arī nodrošināt tualetes. "Viņi neizmantos iekštelpas, nav paredzēta arī ēdināšana, no kuras varētu rasties atkritumi - vienīgais infrastruktūras objekts, ko viņi plāno izmantot, ir tualete," zemo nomas maksu skaidroja Zēģele un uzsvēra: "Mēs šo pasākumu nerīkojam, tikai dodam tam vietu. Neko sliktu mēs tur neredzam."

"Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš uzsvēra, ka 23.jūnijā Mežaparks būs visnotaļ tukšs - Jāņu svētdienā neviens cits pasākums pieteikts neesot un arī līgošanas pasākumi vai Jāņu svinības šeit parasti nenotiek. "Mēs cenšamies Mežaparkā neatbalstīt līgo pasākumus, jo ir grūti kontrolēt teritoriju. Cilvēki dzer alu, kurina ugunskurus, tāpēc meža drošības dēļ šos pasākumus labāk novirzīt tuvāk krastmalai."

Tauriņš norādīja, ka Mežaparkā bieži notiek dažādi pasākumi, kuru laikā estrādi var izmantot bez maksas vai kuru organizatoriem jāsedz tikai izdevumi par infrastruktūras izmantošanu, apsardzes vai sētnieka pakalpojumiem. 23.jūnijā estrādē pulcēsies ap 150 cilvēku, kuriem nepieciešama tikai tualete, kā arī jāsedz izmaksas par vienu apsargu un sētnieku, tāpēc arī līguma cena ir tik maza.

Katra pasākuma izmaksas esot atkarīgas no katras konkrētās organizācijas prasībām un vēlmēm. Piemēram, ASV vēstniecības pasākumā 2.jūlijā piedalīsies ap 2000 cilvēku un pasākuma laikā Mežaparkā tiks nodrošināts īpašs režīms - tiks ierobežots gan Mežaparka apmeklējums, gan pārceltas vairākas sanāksmes "Rīgas mežu" administrācijas ēkā un tamlīdzīgi. Vēstniecībai par estrādes izmantošanu būs jāmaksā ap 2000 latu.

Kā liecina informācija "Jaunās paaudzes" evaņģelizācijas dievkalpojumu mājaslapā, līdzīgas "Atver acis - patiesība par okultismu" lūgšanas notikšot arī Aizputē, Cēsīs, Kuldīgā, Ventspilī, Skrundā, Bauskā, Ludzā, Siguldā un citur.

LETA jau ziņoja, ka pirms dažiem gadiem, "cīnoties ar pagānismu", dienu pirms Līgo vakara sektas "Jaunā paaudze" pasākumā dedzinātas grāmatas, to starpā bērnu grāmatas un patriotisku latviešu dziesmu izlase. Sārtā nokļuvusi arī Rīgas domes deputāta Jāņa Mārtiņa Zandberga (V) veidotā dziesmu grāmata.