Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Spriedīs par pazemes autostāvvietas būvniecību Dailes teātra priekšlaukumā

Rīgas pilsētas arhitekta kolēģija ceturtdien, 12.janvārī, spriedīs par pazemes autostāvvietas būvniecību Dailes teātra priekšlaukumā, liecina kolēģijas sēdes darba kārtība.

Kolēģija projektu "Pazemes autonovietnes Dailes teātra priekšlaukumā virszemes daļas apbūves priekšlikums" plāno apspriest pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta ieteikuma.

Projekta pasūtītājs ir kompānija "Šarlotes centrs".

Jau vēstīts, ka 2010.gada martā uzņēmums "Šarlotes centrs", kas jau vairākus gadus vēlas apbūvēt teritoriju pie Dailes teātra starp Brīvības, Bruņinieku un Krišjāņa Valdemāra ielu, pauda interesi par šīs teritorijas attīstību.

"Šarlotes centrs" šīs teritorijas attīstības idejas domē virzīja jau kopš 2002.gada. Sākotnēji uzņēmums teritorijā starp Brīvības, Bruņinieku un K.Valdemāra ielu vēlējās apbūvēt gan virszemi, gan izbūvēt pazemes autostāvvietas. Vēlāk prasības tika samazinātas, un uzņēmums cerēja izbūvēt tikai pazemes autostāvvietu.

RD Pilsētas attīstības komiteja 2005.gada novembrī konceptuāli atbalstīja pazemes autostāvvietas būvniecības ieceri pretī Dailes teātrim. Savukārt 2006.gadā Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja 1860 kvadrātmetru plašā zemes gabala iznomāšanu uz 12 gadiem "Šarlotes centram". 2007.gada jūlijā uzņēmums plānoja sākt autostāvvietas būvniecību, tomēr tā netika sākta projekta saskaņošanas grūtību dēļ.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Šarlotes centrs" dibināts 2001.gadā, tā pamatkapitāls ir 2000 latu, bet uzņēmuma īpašnieki ir trīs Latvijas privātpersonas.

Pilsētas arhitekta kolēģijas uzdevums ir pēc iespējas vispusīgāk un profesionālāk izvērtēt pilsētas attīstības problēmas, atsevišķus teritoriālplānojuma projektus un nozīmīgākās būvniecības ieceres galvenokārt saistībā ar Rīgas vēsturisko centru un tā aizsardzības zonu, pilsētas galvenajām maģistrālēm un akcentētas apbūves zonām.