Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Līdzās Origo būs sešstāvu multifunkcionālais centrs

© F64

SEB banka un Danske Bank ir piešķīrušas Linstow grupai ilgtermiņa sindicēto aizdevumu 34 miljonu eiro apmērā. Tas paredzēts tirdzniecības centra Origo paplašināšanai, veidojot modernu multifunkcionālo centru, kas pilnvērtīgi iekļausies arī Rail Baltica satiksmes mezglā. Katra no bankām finansē pusi no kopējā aizdevuma apjoma.

Projektā plānots pārbūvēt esošās tirdzniecības centra Origo telpas un vietā, kur iepriekš atradās pasta centrāle uzbūvēt jaunu korpusu, sešos stāvos iekārtojot gan tirdzniecības telpas, gan telpas birojiem un restorāniem, kā arī pazemes autostāvvietas. Jaunās ēkas būvniecības darbi jau ir sākušies, un tos plānots pabeigt līdz 2019. gada oktobrim.

Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds: “Origo tirdzniecības centra paplašināšana un Origo One biznesa centra izveide ir nozīmīgs solis uzņēmumam Linstow. Bet ne tikai mums. Ieguldot 70 miljonus eiro, mēs Latvijā veidosim jaunu tendenci nozarē, apvienojot tirdzniecību, biznesu, ēdināšanu, veselību un transportu zem viena jumta, apliecinot, ka Rīga ir kosmopolītiska pilsēta gluži tāpat kā lielākās Eiropas galvaspilsētas. Projekts tiek attīstīts atbilstoši globālai tendencei, nodrošinot tirdzniecību un uzņēmējdarbību blakus transporta mezgliem, kas cilvēkiem nodrošina maksimālas ērtības. Jaunais multimodālā transporta mezgls, kas tiks realizēts saskaņā ar Rail Baltica projektu, radīs jaunas iespējas uzņēmumiem stacijas teritorijā un ap to, kā arī stimulēs pilsētas attīstību un šīs zonas centrā būs Origo. Prieks, ka ne tikai mēs esam noticējuši šim projektam, tā patiesās iespējas novērtējuši arī mūsu partneri - bankas SEB un Danske Bank, kas atbalsta mūsu plānu.”

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts: “Šis projekts ir tālredzīga investīcija nākotnē, kas ļaus Origo pilvērtīgi izmantot Rail Baltica sniegto potenciālu. Jau šobrīd spēcīga priekšrocība Origo konkurētspējai ir tā atrašanās vieta un savienojums ar Rīgas dzelzceļa staciju, kas nodrošina lielu cilvēku plūsmu. Pēc Rail Baltica projekta īstenošanas būtiski pieaugs arī Origo iespējas. Tāpēc esam gandarīti par iespēju finansēt šo projektu un paplašināt labo ilgtermiņa sadarbību ar Linstow, kas starp mūsu kompānijām jau ilgstoši pastāv arī Norvēģijā un Igaunijā.”