Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Soctīklos: Vanšu tilts brūk, bet galvenais mums ir ceturtdaļmiljonu vērti "Goda vārti"

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Latvijas simts gadus svinam ar vērienu - kā zināms, piecu gadu laikā iztērēsim vairākus desmitus miljonus. Svinēt vajag, bet cilvēkiem aktuāls ir jautājums - vai patiešām jātērē tik daudz, zinot, ka ir daudz "degošāki" jautājumi, kur naudu būtu ļoti lietderīgi ieguldīt.

Rīgā dzīvojošie un pilsētas viesi noteikti būs pamanījuši Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā atklāto Latvijas jubilejai veltīto vides objektu "Goda vārti".

Tā izmaksas - 247 000 eiro. Pēc diviem gadiem tos izjauks un sadalīs sastāvdaļās, un, piemēram, LED ekrāni, no kuriem sastāv vides objekta konstrukcija, tiks izdalīti Rīgas kultūras iestādēm. Taču jau dažas dienas pēc šī virtuālā pieminekļa uzstādīšanas un atklāšanas pie tā rosījās remontētāji - Goda vārti bija izgājuši no ierindas.

Par izmaksām sašūmējies neviens vien iedzīvotājs. "Un mums ir savi Goda vārti.. Par nieka ceturtdaļmiljonu (!!!!!!!) eiro.. Kurus pēc 2 gadiem nojauks!! Kuru remontam jau ir iztērēti 30 000 naudiņas.. Mēs taču labi dzīvojam... Un nekas, ka Vanšu tilts brūk.. Bet mums toties ir TAAADI vārti!!!!" facebook raksta Jānis Ģērmanis. Arī ieraksta komentētāji ir viensprātis ar J. Ģērmani.