Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"LIDL" pie kokiem vēl netiek, pagaidām iedzīvotāji uzvar

© AFP/Scanpix

Vācijas zemo cenu veikalu tīkls Lidl joprojām nav oficiāli informējis sabiedrību par saviem attīstības plāniem, taču iedzīvotāji seko arī to neoficiālajai virzībai un panākuši, ka būvniecību Purvciemā nāksies ar saskaņot.

Sazināties ar vācu tirgoņiem ir tikpat kā neiespējami. Šāda noslēpumainība, iespējams, saistīta ar skarbo konkurences cīņu mazumtirdzniecības sektorā. Taču arī iedzīvotāji nevēlas palikt zaudētājos. Pa aplinkus ceļiem šoruden tika noskaidrots, ka Purvciemā, Dzelzavas ielā 75b rezervēts privāts zemes gabals jauna objekta būvniecībai Lidl vajadzībām un būs jānocērt 24 koki.

Bet tie, kā izrādās arī iedzīvotājiem ir svarīgi. Egles, bērzi, liepas - šis ir vienīgais zaļais pleķis, kur suņiem un bērniem paskrieties. Vismaz šajā ielas pusē. Tuvējo māju iedzīvotāji savāca vairāk nekā 600 parakstu pret koku ciršanu. Taču Rīgas domes Apstādījumu komisija ciršanu vienalga atļāva. Tad iejaucās Rīgas mērs Nils Ušakovs. Komisijas pieņemtais lēmums tagad ir atcelts, un komisijai uzdots izvērtēt koku ciršanas publiskās apspriešanas rezultātus. Tātad bez iedzīvotāju iebildumu izvērtēšanas kokus cirst šobrīd nedrīkst.

Tas gan nenozīmē, ka nākamais komisijas lēmums nebūs atkal tāds pats. Zeme ir privāta, projekts arī privāts. Taču, ja koku šajā teritorijā nebūs, iedzīvotājiem nebūs, kur pastaigāties.