Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaunajā RSU dienesta viesnīcā īre no 240 līdz 390 eiro mēnesī

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Šonedēļ tika atklāta jauna un moderna dienesta viesnīca Rīgas Stradiņa universitātes studentiem. Viesnīca atrodas Dārza ielā 5 – apmēram trīs minūšu gājiena attālumā no universitātes.

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Elīna Harčenko informē, ka jaunā dienesta viesnīca paredzēta gan vietējiem, gan ārzemju studentiem. Dienesta viesnīcā ir 135 istabas (četras paredzētas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām), arī pazemes un virszemes autostāvvieta.

ATKLĀŠANAS DIENĀ jaunās telpas iemēģināja iespējamie īrnieki / Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Istabas ir sadalītas pa kategorijām: A, B un C. A kategorijas numuri (platība: 17,4-23,3 m²) paredzēti vienai vai divām personām. Studentam, kurš istabā vēlas dzīvot viens, būs jāšķiras no 390 eiro vai 240 eiro, ja viņš ir gatavs dzīvot ar vēl vienu studiju biedru. B kategorijas istabas (platība: 39,9-45,8 m²) paredzētas divām līdz četrām personām. Te studēt gribētājam jārēķinās ar 370 eiro mēnesī. Savukārt C kategorijas numurā (platība: 98,6 m²) īrniekam jāmaksā 350 eiro. Šajās istabās vietas pietiek piecām līdz desmit personām. RSU žurnālistikas students Toms Kļaviņš izteicās, ka, viņaprāt, jaunās dienesta viesnīcas īres maksa ir ārpus vidēja latviešu studenta rocības.

Salīdzinājumam - RSU Mārupes ielas studentu viesnīcā jārēķinās ar īres maksu no 50 līdz 370 eiro. T. Kļaviņš šajā dienesta viesnīcā dzīvo divvietīgā istabā, kur nav veikts kosmētiskais remonts. Viņš mēnesī maksā 80 eiro, kas ir tipiska īres maksa šo dienesta viesnīcu iemītniekiem. Dienesta viesnīcās samaksa atkarīga no indivīdu skaita istabā - jo mazāk cilvēku, jo vairāk jāmaksā.

***

Modernāko studentu dienesta viesnīcu īre mēnesī, eiro

RSU 225-390

RTU 120-150

LU 100-270