Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas bāriņtiesu pārceļ uz plašām telpām

REMONTĒ. Nākamā gada marta sākumā ēkā Tērbatas ielā 69 strādās Rīgas bāriņtiesa. Lauvas tiesa darbu ir paveikti. Vien liftu ierīkos maijā, nevis tagad, ziemā © F64

Rīgas bāriņtiesa nākamā gada pavasarī piedzīvos jurģus – pārcelsies uz plašākām un labāk iekārtotām telpām Tērbatas ielā 69. Šajā ēkā kopā ar bāriņtiesas darbiniekiem strādās arī biedrības Skalbes darbinieki.

Jaunās telpas būs ērtākas ne tikai darbiniekiem, bet arī apmeklētājiem, advokātiem un citiem, kuriem vajadzēs izmantot bāriņtiesas pakalpojumus, piedalīties tiesas sēdēs, saka bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Inese Ērgle. Jaunajās telpās varēs rīkot videokonferences un atskaņot audioierakstus, kā arī būs atsevišķa telpa, kurā bāriņtiesa varēs apspriesties un pieņemt lēmumu. Audio un video iespējas ir ļoti svarīgas, jo turpmāk visi lietas dalībnieki varēs redzēt un dzirdēt situāciju. Turklāt pašlaik bāriņtiesai nākas atteikt videokonferenču rīkošanu, jo nav tādu iespēju, bet arvien vairāk ir gadījumu, kad darbiniekiem jākontaktējas ar ārvalstu kolēģiem. Arī tagad jau pusgadu tiek risināta situācija Apvienotajā Karalistē, kurā notiek tiesāšanās par bērnu, un tad bāriņtiesai jāizlīdzas ar aizdotiem tehniskajiem līdzekļiem. Tas ir apgrūtinoši visām lietā iesaistītajām pusēm.

Ēkā Tērbatas ielā 69 plānots labiekārtot teritoriju, tajā skaitā rotaļu vietu bērniem, ierīkot liftu un nodrošināt vides pieejamību, atjaunot ēkas fasādi, nomainīt jumtu un tā pārsegumus. Šobrīd ēkā jau ir veikti visi demontāžas un uzsākti tīklu ierīkošanas un montāžas darbi. Remontu paredzēts pabeigt līdz nākamā gada janvāra beigām.

Pašreiz Rīgas bāriņtiesa darbojas Vecrīgā, un ēkas statuss liedz uzlabot telpas, piemēram, ierīkot ventilāciju. Turklāt telpas vecpilsētā ir kļuvušas šauras. Ja Rīgas bāriņtiesa sāka darbību ar 20 darbiniekiem, tagad ir gandrīz 140 darbinieku.