Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nedēļas nogalē – praktiskas izstādes Ķīpsalā

© Publicitātes foto

Līdz 22. oktobrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala notiek vairākas izstādes.

Vienā no tām - izstādē Māja. Dzīvoklis 2017 - būs iespēja dzirdēt pieredzes stāstus un sastapt meistarus. Vienlaikus ar izstādi Māja. Dzīvoklis 2017 notiek starptautiskā nekustamā īpašuma, darījumu un investīciju izstāde Realty & Investment 2017 un starptautiskā energoefektivitātes, infrastruktūras un vides tehnoloģiju izstāde Vide un enerģija 2017. Visas izstādes var apmeklēt ar vienu ieejas biļeti.

Izstādē Māja. Dzīvoklis 2017 viens no cilvēkiem, kurš paša rokām atjaunojis māju, ir uzņēmējs Dainis Priednieks (attēlā), kurš ar ģimeni uz laukiem pārcēlās pirms 10 gadiem un ir gatavs dalīties savā pieredzē ar interesentiem. Viņš norāda, ka arī tad, ja ir nolemts ēkas būvniecību vai atjaunošanu uzticēt meistariem, saimniekam ir jāzina būvniecības un remonta pamatprincipi, lai pārliecinātos, vai meistari dara visu kā pienākas. Lai noskaidrotu izvēlēto materiālu īpašības, D. Priednieks iesaka meklēt informāciju ražotāju mājaslapās, kur ir pieejama tehniskā dokumentācija. Pat tad, ja šķiet - kā gan krāsa var atšķirties, ir vērts iepazīties ar instrukciju, jo uzklāšanas procesā var atšķirties dažādas nianses. Viņš arī iesaka izvērtēt ekoloģiska materiāla plusus un mīnusus. Piemēram, lineļļa ir ekoloģiskāka, taču šim klājumam būs īsāks mūžs. Izstādē Vide un enerģija 2017 var uzzināt, kā ietaupīt elektrību, kā pareizi šķirot atkritumus, kā attīrīt notekūdeņus un ar ko aizstāt savu degvielas auto. Interesanta solās būt energomonitoringa ierīce GDog, kas ļauj saskatīt lietderīgos un parazītiskos tērētājus.

Izstādes Vide un enerģija 2017 laikā arī Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) rīko starptautisku konferenci Tīra enerģija viedai pilsētai. Tā notiek piektdien, 20. oktobrī, plkst. 11 Ķīpsalas izstāžu kompleksā (3. konferenču zālē). Konferences pirmā daļa būs veltīta klimata un enerģijas politikas aspektiem energoapgādē, bet otrajā varēs uzzināt par konkrētiem energoefektivitātes paaugstināšanas projektiem ar viedajām tehnoloģijām, enerģijas patērētāju mēriekārtu attālinātās nolasīšanas iespējām, atjaunojamo energoresursu izmantošanu.