Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kas turpmāk "apkops" radiatorus Rīgā?

© Edmunds Brencis/ F64 Photo Agency

Akciju sabiedrības Rīgas siltums (RS) noslēgtie līgumi ar dzīvokļu īpašnieku biedrībām, kooperatīviem, citiem apsaimniekotājiem un dzīvokļu īrnieku pilnvarotajām personām joprojām ir spēkā, uzsver RS Informācijas daļas vadītāja Agnete Bušta.

Izmaiņas attieksies tikai uz SIA Rīgas namu pārvaldnieks klientiem - RNP pārvaldītajās daudzdzīvokļu ēkās iekšējo sistēmu apkalpošanu veiks pilnsabiedrība Siltumserviss Rīga. Centralizēto siltuma piegādi tas neietekmē - to, kā nodrošināja RS, tā nodrošinās.

RS skaidro, ka ar atsevišķiem dzīvokļu īpašniekiem līgumus par siltuma sistēmu apkopi nevar noslēgt. Likumā noteiktā kārtībā dzīvokļu īpašnieki var dibināt biedrības, kas pārņem ēkas pārvaldīšanas tiesības un noslēdz līgumus par mājas apsaimniekošanu un citiem darbiem ar pašu izvēlētu komersantu.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka pēc Valsts kontroles veiktās revīzijas ieteikumiem RNP lauza līgumus ar RS. Valsts kontrole, lai nodrošinātu ekonomiski izdevīgākā piedāvājuma izvēli, ieteica RNP veikt iepirkumu procedūras. 2016. gada novembrī RNP izsludināja atklātu konkursu Siltumapgādes sistēmu tehniskā apkope un konkursa rezultātā izvēlējās slēgt līgumu ar citu pretendentu.

Līdz šim RS veica ēku iekšējo sistēmu apkalpi 8,4 miljonos m2 (šajos datos atsevišķi nav norādīta RNP pārvaldīto ēku platība), 20 gadu laikā izveidojot gan datu bāzi par visām ēkām ar centrālapkuri, gan tehnisko nodrošinājumu. RNP pārvaldītajās ēkās strādāja 230 RS darbinieku. RNP Komunikācijas nodaļas projektu vadītāja Santa Vaļuma skaidro, ka tuvāko mēnešu - varbūt divu, iespējams, četru vai pat sešu - laikā Siltumserviss Rīga sāks veikt līgumā noteiktos darbus aptuveni 2800 ēkās ar centralizēto siltumapgādi. RNP uzskata, ka nav pamata šaubām par to, ka konkursa uzvarētājs nespētu izpildīt visas līguma prasības. Pašlaik arī neesot iemesla pieļaut, ka iedzīvotājiem pakalpojumi varētu sadārdzināties.