Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

NRA skaidro, kāpēc Rīgas ielu remonti šogad nebeigsies

SEPTEMBRĪ JĀPABEIDZ. Ietves Brīvības ielā Rīgā sedz plātnes, bet lietus strādniekus ir iztraucējis darbā. Tomēr jauns ietvju segums šogad būs tikai daļai Brīvības ielas, turpinājums sekos nākamgad © F64

Dažādu apstākļu dēļ Rīgas ielu remonti šogad nebeigsies – arī tajās ielās un posmos, kur tika solīts darbus paveikt šogad. Vairākās pilsētas maģistrālajās ielās šovasar tika sākti remonti kopumā 17 kilometru apjomā. Nākamās nedēļas nogalē remontiem vajadzētu pielikt punktu, bet daudz kas būs atkarīgs no laikapstākļiem. Ja nemitīgi līs, tad ielas segumu ieklāt nevarēs.

Brīvības ielas remonts palicis puspabeigts - ar turpinājumu nākamvasar. Brauktuvi un ietves atjaunos posmā no Lāčplēša līdz Bruņinieku ielai, bet pārējo Brīvības ielas posmu līdz Gaisa tiltam remontēs nākamgad. Arī ietves. Turklāt nākamgad uzņēmums Rīgas satiksme iecerējis pārbūvēt tramvaja sliežu ceļus Brīvības ielas un Miera ielas krustojumā, tāpēc arī Rīgas domes Satiksmes departamentam šis posms būs nākamā gada darbu sarakstā. Satiksmes departamentā saka - ar būvniekiem noslēgtie līgumi paredz darbus pabeigt plus mīnus nākamnedēļ, bet ir skaidrs, ka Stabu ielas posms no K. Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai šogad pabeigts netiks, K. Valdemāra ielas remonts arī ir ieildzis laikapstākļu dēļ. Pagājušajā sestdienā bija iecerēts ieklāt segumu, bet spēcīgais lietus to neļāva izdarīt. Duntes ielā pašlaik darbi norit, kā plānots, un arī Elizabetes ielas remonts ir tikpat kā pabeigts.

Kamēr notiek ielu remonti, gājējiem īpaši jāuzmanās. Kaut arī būvdarbu zonas ir norobežotas, dažviet ir uzstādītas zīmes, kas norāda, kur pārvietoties gājējiem, tik un tā visa ir būvdarbu zona. Rīdziniece Ausma piektdienas pievakarē devās uz lielveikalu Rimi - pāri K. Valdemāra ielai, pie luksofora, kur asfalta segums vietām nofrēzēts. Sieviete nepamanīja, ka ielas seguma kārta vietumis ir zemāka, citviet - augstāka, un nokrita. Smagi sasitās. Sievieti aizveda uz Stradiņiem, deguns trīs vietās bija jāšuj, sasitumi un nobrāzumi pa visu seju. Viņa stāsta: «Jā, bija puskrēsla, gāju, nepamanīju, ka asfalts dažāda augstuma. Labi, ka uzreiz saskrēja cilvēki, izsauca ātros, aizveda uz slimnīcu. Un labi, ka nekas nav lauzts, nav smadzeņu satricinājuma, tikai izskatos pēc daudz cietušas pandas ar zilumiem ap acīm.»

Satiksmes departamentā saka - skolu tuvumā tiek pievērsta lielāka uzmanība gājēju drošībai remonta zonās, bet sūdzības lielākoties esot saņemtas par to, ka grūti piekļūt pie ēkām, pārāk augstu jākāpj, lai šķērsotu remontdarbu vietu, bet tādas situācijas ātri tiekot novērstas.

Atgādinām, ka seguma atjaunošana norit Lenču ielā, Ganu ielā un Zirņu ielā no K. Valdemāra ielas līdz Hospitāļu ielai, Dzirnavu ielā posmā no Gogoļa ielas līdz Tērbatas ielai, Elizabetes ielā, Stabu ielā, Duntes ielā posmā no Upes ielas līdz Laktas ielai, remonts notiek arī Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas krustojuma līdz Pērnavas ielas krustojumam.