Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par 208 959 eiro veiks vairākus Rīgas cirka ēkai nepieciešamos remontdarbus

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Valsts SIA "Rīgas cirks'' ēkas remontdarbus Rīgā, Merķeļa ielā 4, par 208 959 eiro veiks SIA "Velve", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

"Velve" šogad jau par 6600 eiro veica ēkas fasādes nostiprināšanas darbus.

Par 208 959 eiro paredzēts veikt ēkas lāzerskenēšanu, tehnisko ekspertīzi un izveidojušos plaisu monitoringu. Tiks veikti ēkas pagaidu nostiprināšanas būvdarbi, fasādes konservācija un pamatu nostiprināšana, kā arī tiks segti autoruzraudzības un būvuzraudzības izdevumi.

Kā ziņots, valsts SIA "Rīgas cirks" ēkas fasādes remontdarbiem Merķeļa ielā 4 piešķirti 349 676 eiro no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Pēc Rīgas cirka ēkas fasādes konservācijas būs iespējams veikt vispārēju ēkas pārbūves plānošanu ar mērķi to pielāgot mūsdienīga cirka funkcijām, kā arī mākslinieku un skatītāju vajadzībām.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Jau vēstīts, ka pērn tika veikta Rīgas cirka ēkas tehniskā ekspertīze. Vērtējot būves tehnisko nolietojumu, SIA "CMB" konstatēja, ka pēc pamatkonstrukciju tehniskā nolietojuma kopumā ēka ir apmierinošā tehniskā stāvoklī ar nolietojumu 39% apmērā.

1888.gadā celtajam Rīgas cirkam ir noteikts valsts nozīmes kultūras objekta statuss. Jaunā cirka direktore Ināra Kehre cer, ka Rīgas cirks kļūs par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu. Tajā varētu darbosies arī cirka mākslas izglītības un rezidenču programmas.