Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lokalizēts bīstamais ugunsgrēks Rīgas centrā

© F64

Ugunsdzēsēji pēcpusdienā izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kas bija izcēlies neapsaimniekotā divstāvu koka ēkā Rīgā, Lāčplēša ielā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inta Šaboha.

Kopējā degšanas platība bija 375 kvadrātmetri, bet no blakus esošās ēkas bija evakuēti pieci cilvēki.

Ugunsgrēkā cietušo nav, taču ugunsdzēsēji turpina darbu pie ugunsgrēka likvidācijas.

Šis bija paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

Ugunsgrēka dēļ bija pilnībā slēgta satiksme Lāčplēša ielā starp Avotu ielu un Aleksandra Čaka ielu. Izsaukums uz Lāčplēša ielu saņemts ap plkst.14.19. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka ēka. VUGD norāda, ka pastāv liesmu izplatīšanas draudi uz apkārtesošajām ēkām.

Lai piekļūtu uguns perēklim, ugunsdzēsēji mēģināja izzāģēt skaidu plates, ar kurām degošajai ēkai ir aizbarikādēti logi. Dzēšanas darbus apgrūtināja ne tikai minētais apstāklis, bet arī spēcīgais vējš un tas, ka ēkai ir apgrūtināta piekļūšana ar ugunsdzēsības tehniku.

Ugunsgrēks piesaistīja vairāku simtu ieinteresēto cilvēku uzmanību. Tostarp uz ēkas degšanu noraudzījās arī vairāki bezpajumtnieki, no kuriem viens uzstājīgi centās nokļūt pie ēkas tuvumā un atkāpās tikai pēc vairākkārtīgiem policistu norādījumiem.

Ugunsdzēsēji ēkā lēja ūdeni arī pa jumtā atlauzto caurumu. Ēkas jumts ir no šīfera, kas augstās temperatūras ietekmē skaļi plīst. Ugunsdzēsēji pa skaļruņiem aicināja cilvēkus atkāpties no notikuma vietas.

Tieši pretī degošajai ēkai atradās hidrants, līdz ar to ugunsdzēsējiem nav problēmu ar ūdens ņemšanas vietas atrašanu.

Degošā māja jau vairākus gadus nav apdzīvota, taču vēl nesen vienā tās daļā mitinājās pagalmā iekārtotās autostāvvietas sargi.