Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaunajam Rīgas teātrim sagādā cerību

IEKUSTĒJIES. Jaunajam Rīgas teātrim uz laiku šeit būs jauna mājvieta. Tai jātop gatavai līdz šā gada 30. jūnija © F64

Bijušās Tabakas fabrikas ēku pārbūve Miera ielā 58Aizkustējusies no sastinguma un Jaunā Rīgas teātra trupai tiek dota cerība beidzot pārcelties uz pielāgotajām telpām, lai varētu rekonstruēt teātra pašreizējo ēku Rīgā, Lāčplēša ielā 25. Tagad būvnieks SIA Abora sola Tabakas fabrikas pārbūvi pabeigt līdz 30. jūnijam. Puslīdz pamatoti solījumi par to, ka teātra ļaudis varēs strādāt Miera ielā, dzirdami vismaz kopš 2012. gada.

Plānots, ka aprīļa vidū būvdarbu pasūtītājs VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) ar būvnieku fiksēs būvdarbu gaitu un projekta tehnisko gatavību. Tad arī būs iespējams pateikt, cik daudz jau ir paveikts, informē aģentūra LETA. Šobrīd notiek visu veidu darbi, sākot no metālkonstrukciju montāžas un beidzot ar iekšējās apdares darbiem. Ēkas pirmajā stāvā plānotajā dekorāciju noliktavā darbi pabeigti par aptuveni 40 procentiem. Otrajā stāvā, kur atradīsies aktieru ģērbtuves un režisoru kabineti, jau ir pabeigti visi konstruktīvie darbi, izbūvētas starpsienas un tiek sākta grīdu ieklāšana un iekšējā apdare. Trešajā stāvā atradīsies skatītāju foajē, kafejnīca un kamerzāle, kurā patlaban tiek veikta sienu apdare ar skaņu izolējošiem materiāliem.

Katru dienu būvobjektā strādā 100 līdz 200 celtnieki un tas ir vairāk nekā nodrošināja iepriekšējais būvnieks SIA RBSSKALS Būvvadība, ar ko VNĪ pārtrauca līgumu. Pagājušā gada 11. augustā VNĪ apturēja būvdarbus objektā un sāka vienpusēju līguma laušanas procedūru. Oktobrī sarunas par šā būvobjekta turpināšanu bija nonākušas tādā strupceļā, ka VNĪ un toreizējais būvnieks nespēja vienoties par būvdarbu turpināšanu bijušajā Tabakas fabrikā. VNĪ ieskatā līgums ar RBSSKALS Būvvadību nav spēkā kopš 2016. gada 27.oktobra. Nelīdzēja arī mediatora jeb starpnieka - Būvniecības valsts kontroles biroja - iesaistīšana. VNĪ pamatoja, ka akciju sabiedrība nav guvusi apliecinājumu uzņēmēja spējai veikt darbus līgumā noteiktajā termiņā un apjomā, tāpēc VNĪ nesaskata iespēju sadarbības turpināšanai. Iepriekšējais būvnieks bija paveicis aptuveni 12 procentus no kopējās līguma summas 3,8 miljoniem eiro. VNĪ paredzējusi piedzīs būvnieka iemaksātās garantijas summas, kuru apjoms vēl tiek precizēts.