Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kādam pārītim romantiska "pasēdēšana" beidzas ar pamatīgām nepatikšanām

© Ekrānšāviņš no "Degpunktā" video

12.martā neilgi pēc pulksten 10.00 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka pie kādas daudzdzīvokļu nama ieejas Ziepniekkalnā novietota automašīna, no kuras dzirdama skaļa mūzika un, iespējams, tajā nodarbojas ar seksu.

Ierodoties notikuma vietā, policisti pamanīja Volvo markas transportlīdzekli, kurš bija novietots stāvēšanai neatļautā vietā pie pašas daudzdzīvokļu nama ieejas. Policists pieklauvēja pie loga, to uzreiz atvēra vadītājs, kuram blakus sēdēja kāda daiļava. Sieviete aši uzvilka kleitas lences atpakaļ uz pleciem un sakārtoja saņurcīto kleitu. Policijas ierašanas brīdī netika konstatēts, ka pāris nodarbotos ar mīlas priekiem.

Sarunas laikā policisti ievēroja, ka vīrietis ir manāmi noguris un, iespējams, atrodas alkohola reibumā. Policisti vadītājam jautāja, vai viņš ir lietojis grādīgos dzērienus, taču saņēma noraidošu atbildi. Tāpat likumsargi vīrietim norādīja, ka transportlīdzeklis ir novietots stāvēšanai neatļautā vietā, piebilstot, ka, ja vīrietis tomēr ir reibumā, tad dzinēju iedarbināt un pārvietot automašīnu viņš nedrīkst.

Neraugoties uz policistu norādījumiem, brīdī, kad policists bija nedaudz atkāpies no auto, vīrietis uzsāka braukšanu un transportlīdzekli novietoja nedaudz tālāk. Sekojot vīrieša darbībām, policisti nolēma vadītāju tomēr apturēt un pārliecināties par vīrieša teiktā patiesumu.

Vadītājs apturēts un izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Pārbaudes laikā apstiprinājās policistu aizdomas, ka vadītājs sēdies pie spēkrata stūres alkohola reibumā. Visdrīzāk vīrietis tajā dienā jau bija vadījis auto reibumā, taču to pierādīt nav iespējams, ja vien kungs pats neatzīst, ka ir braucis. Taču šajā gadījumā vīrietis policistu klātbūtnē nolēma pārvietot auto.

Autovadītājs nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.