Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Skulmes īpašumam pašvaldība dos 50% nodokļa atlaidi

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Rīgas dome secinājusi, ka mākslinieces Džemmas Skulmes Mežaparka īpašumam pienākas 50% atlaide, ziņo LTV.

Pašvaldībā, vērtējot gleznotājas nekustamā īpašuma nodokli, atklājies, ka viņas īpašumā deklarēta persona, kurai piemērojama 50% atlaide. Tas nozīmē, ka gleznotājai nepilnu 3500 eiro nodokļa vietā gadā jāmaksā aptuveni 1750 eiro.

Rīgā 50% atlaide pienākas “pensionāram, kuram ir pilngadīgi bērni un kurš savā dzīvesvietā deklarēts viens vai kopā tikai ar vienu personu, kura ir 1. vai 2.grupas invalīds vai pensionārs”, “1. vai 2.grupas invalīdam”, “personai, kurai ir kopīga deklarētā dzīvesvieta ar 1. vai 2.grupas invalīdu, kurš ir šīs personas vai tās laulātā bērns, mazbērns, brālis, māsa, laulātais, kāds no vecākiem vai vecvecākiem - 50%”, personai, kurai ir bērns (bērni) vecumā līdz 19 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni līdz pilngadības sasniegšanai) vai bērns (bērni) pēc pilngadības sasniegšanas, kamēr viņi turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu dienas nodaļā (pilna laika klātienes studijas), bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

Jau ziņots, ka gleznotājai Džemmai Skulmei par māju un zemi Mežaparkā jāmaksā vairākus tūkstošus eiro liels nekustamā īpašuma nodoklis, tādēļ nākoties pārdot dzimtas relikvijas.