Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Bildberg" iesniedzis sūdzību par Mežaparka estrādes pārbūves iepirkuma konkursu

© F64

SIA "Bildberg" šodien iesniegusi sūdzību par Mežaparka Lielās estrādes pārbūves iepirkuma konkursu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), sūdzība saistīta ar iepirkuma nolikumā mainīto punktu, kas pieprasa likviditātes koeficientu vismaz +1 katram no apvienības dalībniekiem. Punkts tika pievienots pēc SIA "Lemminkainen Latvija" un SIA "Balt Trest" iesniegtās sūdzības IUB februārī.

Burovs sacīja, ka šis punkts, pēc "Bildberg" paustā, esot būtiskas izmaiņas, tāpēc uzņēmums lūdzis pagarināt konkursa termiņu vai sludināt jaunu konkursu.

Viņš norādīja, ka konkursa pagarināšana vai jauna konkursa sludināšana varētu nozīmēt, ka projektam "var pielikt punktu".

Īpašuma departamenta direktors skaidroja, ka patlaban Rīgas domei līdz 17.martam IUB jāiesniedz savi komentāri. Ja IUB izvēlēsies nostāties uzņēmuma pusē nāksies sludināt jaunu konkursu, projekta realizācija būs apdraudēta, taču, ja birojs izvēlēsies nostāties domes pusē, tad, iespējams, pēdējās dienās viss tiks paspēts laikā.

Pēc Burova domām, šādas sūdzības būtiski samazina varbūtību, ka projekta 1.posms tiks realizēts līdz 2018.gadam.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Īpašuma departaments, lai mazinātu risku iepirkuma procedūrai pārāk ieilgt, pagarinājis pieteikšanos Mežaparka Lielās estrādes pārbūves iepirkuma konkursam. Turklāt, vēlreiz pārskatot iepirkuma nolikumu kopā ar juristu, nolemts mainīt vienu nolikuma punktu, kas pieprasa likviditātes koeficientu vismaz +1 katram no apvienības dalībniekiem.

Pagarinot pieteikšanās termiņu, par piedāvājumu atvēršanas termiņu noteikts 13.marts. Burovs pauda cerību, ka IUB izskatīs sūdzību un pieņems departamentam pozitīvu lēmumu līdz 13.martam.

"Gribu pateikt, ka aicinu piedalīties visus tos, kas uzskata, ka var klasificēties un izturēt visas noteiktās prasības. Galvenais, lai būvnieki neizmanto šo iepirkumu savām "spēlītēm" un atceras, ka tas ir valstiski nozīmīgs objekts, ar kuru mēs nevaram aizkavēties. 1.maijā ir jāsāk būvniecība," iepriekš norādīja Burovs.

Jau ziņots, ka "Balt Trest" iesniegumā IUB pauda, ka konkursa nolikums ir sagatavots neatbilstoši tiesību aktiem, nepamatoti ierobežojot pretendenta tiesības piedalīties iepirkumā un nenodrošinot godīgu konkurenci, jo "satur nesamērīgas prasības".

"Balt Trest" lūdza izvērtēt, vai pasūtītājs nolikumu sagatavojis atbilstoši publisko iepirkumu likuma noteikumiem un vispārējiem tiesību principiem, un gadījumā, ja nolikums ir neatbilstošs lūdz IUB uzdot Īpašuma departamentam veikt izmaiņas iepirkuma procedūras dokumentos vai arī uzdot izbeigt uzsākto iepirkuma procedūru.

Savukārt "Lemminkainen Latvija" aģentūrai LETA vēl nav sniedzis skaidrojumu par savas sūdzības būtību.