Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas nami": Pagaidām par LNOB ēkas remontdarbu izmaksām grūti spriest

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Pagaidām par Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ēkas remontdarbu izmaksām ir grūti spriest, aģentūrai LETA teica SIA "Rīgas nami" Komunikācijas nodaļas vadītājs Edgars Arnītis.

Viņš norādīja, ka vispirms nepieciešams piesaistīt speciālistu, kurš varētu izstādāt operas restaurācijas projektu. Turklāt nepieciešams speciālists, kurš var precīzi noteikt, kāds remonts vēsturiskajai fasādei nepieciešams, kā tas veicam un cik izmaksās.

Arnītis norādīja, ka "Rīgas nami" cer, ka, ņemot vērā ārkārtas situāciju, iepirkums tiks veikts pēc iespējas ātrāk un īsākos termiņos nekā ierasts.

"Rīgas namu" pārstāvis atzīmēja, ka tikšanās ar iesaistītajām pusēm notiks tuvākajā laikā, un, kaut arī precīzu datumu nevarēja nosaukt, skaidroja, ka darbs un sarunas ar LNOB pārstāvjiem notiek arī patlaban.

Jau ziņots, ka ierakstā sociālajā tīklā "facebook.com" LNOB direktors Zigmārs Liepiņš informēja, ka no LNOB ēkas sākuši krist nost ķieģeļu un apmetuma gabali, taču amatpersonas šī situācija neinteresējot.

Liepiņš norādīja, ka apmetuma gabali, krītot no "mūsu Baltā nama", nevienam netrāpīja. Vieta gan tika nofotografēta un apvilkta ar zaļo sietu, lai apmetuma biršana neturpinātos.