Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Biruma: Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecībā ES nauda netiks zaudēta

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa pabeigšanā viss nav ideāli, taču Eiropas Savienības (ES) nauda netiks zaudēta, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Stradiņa slimnīcas valdes locekle Arta Biruma.

Birumas vērtējumā, bažas par ES naudas zaudēšanu pašlaik esot minimālas, jo slimnīcas jauno korpusu pabeigšanas termiņu var pagarināt līdz 2019.gada martam, tomēr slimnīcas vadība cer, ka slimnīcu varēs sākt izmantot šī gada vasarā.

Biruma stāstīja, ka būvnieki apgalvo, ka visi darbi slimnīcas jaunajā korpusā ir pabeigti, no slimnīcas puses speciālisti tagad pakāpeniski pieņem darbus, lai pēc tam ēku nodotu ekspluatācijā un varētu sākt pārvākšanās darbus. Pašlaik slimnīca savas iekārtas uz korpusu vest nedrīkst, jo tās varētu bojāt būvniecības putekļi. Biruma lēsa, ka slimnīca spētu ievākties jaunajā korpusā aptuveni mēneša laikā.

Pēc Birumas vārdiem, būvuzraugs sakot, ka ar darbu pabeigšanu viss nav tik ideāli - lai arī daudzi darbi tiešām ir pabeigti, tomēr daudzas tehnoloģijas vēl nestrādā, piemēram, brīdī, kad būvnieki teica, ka viss ir pabeigts, dažas no smalkajām tehnoloģijām pat nebija iemontētas.

Stradiņa slimnīcas jauno korpusu otrā kārta tiekot plānota "uz 90 miljoniem eiro", lai tajā būtu vieta neatliekamās medicīnas centram, operāciju blokiem, reanimācijai, jaundzimušo aprūpe.

Lai neatkārtotu pirmās kārtas būvniecībā pieļautās kļūdas, ir nepieciešama labāka plānošana, labāka projektēšana un labāka savstarpējā sadarbība, uzskata Biruma.

Taujāta, kas notiks ar slimnīcas tukšajām telpām pēc pārvākšanās, Biruma stāstīja, ka tās varētu nodot Rīgas Stradiņa vai Latvijas Universitātei, kuras esot ieinteresētas tās izmantot mācību darbam un pētniecībai.