Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

155 ēkām Rīgā jau pieslēgta apkure

© F64

Rīgā apkure pieslēgta 2% pašvaldības AS "Rīgas siltums" klientu jeb 155 ēkām, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Viņa pastāstīja, ka Rīgā apkures sezona sākas, līdzīgi kā ik gadu, atsaucoties uz iedzīvotāju pieprasījumu sākt siltumenerģijas piegādi. Šobrīd apkure pieslēgta 155 ēkām, no tām 31 dzīvojamai mājai, 65 biroju un iestāžu ēkām, četrām ārstniecības iestādēm un 55 izglītības iestādēm.

Rence norādīja, ka dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie mājas apsaimniekotāja ar lūgumu sākt apkures sezonu. Ja attiecīgajai ēkai nav parādu par patērēto siltumenerģiju, tad "Rīgas siltums" pēc apsaimniekotāju lūguma piegādā siltumenerģiju.

Viņa uzsvēra, ka "Rīgas siltums" aicina iedzīvotājus izmantot automatizēto individuālo siltummezglu regulēšanas priekšrocības, kas ļauj efektīvāk izmantot siltumenerģiju.

Šie siltummezgli strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar dzīvokļu īpašniekiem. Ēkas apkures sistēmā iespējams regulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai - atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai.