Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Labiekārtos Alberta laukumu Rīgā

© wikimapia.org

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien nolēma atbalstīt 35 000 eiro ziedojuma pieņemšanu Alberta laukuma sakārtošanai.

Mājokļu un vides departaments septembrī saņēmis SIA "Amber Beverage Group" vēstuli, kurā pausta vēlme sadarboties un ziedot līdzekļus 35 000 eiro apmērā Mājokļu un vides departamentam, lai tas varētu sakārtot Alberta laukumu.

Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes direktore Evija Piņķe norādīja, ka pašvaldība jau šī gada budžetā ir ieplānojusi 40 000 eiro Alberta laukuma labiekārtošanai.

Jau ziņots, ka pērn "Amber Beverage Group" plānoja par pusmiljonu eiro izveidot apakšuzņēmuma dzēriena - "Rīgas Melnā balzama" - receptūras pamatlicēja aptiekāra Abrahama Kunces piemiņas vietu Alberta laukumā.

Uzņēmuma izsludinātajā skiču konkursā, kurš noslēdzās pērn novembrī, uzvarēja radošā apvienība "U-R-A", kuras kopdarbs izcēlās ar nestandarta risinājumiem, izveidojot netradicionālu laukuma struktūru ar koka segumu, kā arī organiski integrējot Kunces piemiņas zīmi kopīgajā laukuma tēlā un kompozīcijā.

Koncepciju bija iecerēts vismaz daļēji realizēt līdz šī gada augustam.