Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Barona ielas stadionā pabeigs sporta un atpūtas kompleksu

© F64

Bijušā Latvijas Universitātes stadiona teritorijā, Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116a, līdz nākamā gada 1.septembrim paredzēts pabeigt sporta un atpūtas kompleksa izveidi, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašumu departamenta vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Viņš norādīja, ka teritorija ir četrus hektārus liela un tajā izveidotais sporta un aktīvās atpūtas komplekss tiks piesaistīts Rīgas Centra humanitārajai vidusskolai (RCHV). Savukārt pēcpusdienās teritoriju varēs izmantot jebkurš iedzīvotājs.

Īpašumu departamenta izstrādātie plāni paredz nojaukt visas ēkas, kas šobrīd atrodas teritorijā, nomainīt visas zem teritorijas esošās pazemes komunikācijas un izveidot sporta un aktīvās atpūtas kompleksu, kurš būs iedalāms divās zonās. Vienā zonā būtu dažādi sporta laukumi un aprīkojums, bet otrā - liels rotaļlaukums bērniem.

Burovs pastāstīja, ka Īpašumu departaments plāno šonedēļ izsludināt iepirkumu par būvdarbu veikšanu lielākajā teritorijas daļā, bet rotaļlaukuma teritorijas koncepts vēl tiek gatavots, tāpēc tā izveides darbiem tiks izsludināts atsevišķs iepirkums oktobra beigās.

Sporta kompleksa izveides darbus plānots pabeigt nākamā gada 1.septembrī, tomēr Īpašumu departamenta direktors pastāstīja, ka darbu pabeigšanas termiņš ir atkarīgs no tā, kādi laika apstākļi būs šajā ziemā. Taujāts par izmaksām, Burovs pastāstīja, ka projektam plānots atvēlēt vairākus miljonus eiro, bet šobrīd precīza summa vēl neesot zināma.

Īpašumu departamenta vadītājs pastāstīja, ka kompleksā plānots izveidot vingrošanas laukumu, trīs standarta laukumus, kuros varēs spēlēt basketbolu, volejbolu, florbolu, rokasbumbu, tenisu un badmintonu. Teritorijas vidū būs izveidots 42 metrus plats un 64 metrus garš futbola laukums, bet apkārt tam - trīs skrejceļi 280 metru garumā.

Tāpat sporta kompleksā būs hokeja laukums ar ģērbtuvēm, bet vasarā šajā teritorijā varēs spēlēt lauka hokeju uz skrituļslidām un basketbolu. Turklāt kompleksā tiks izveidots arī neliels skeitparks.

Savukārt rotaļlaukums aizņems 6600 kvadrātmetrus, un to plānots sadalīt divās zonās - viena būs paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, bet otra zona - vecākiem bērniem.

Burovs pastāstīja, ka šobrīd vēl rotaļlaukuma koncepts tiek izstrādāts. "Mēs gribam kaut ko interesantu. Ļoti veiksmīgs projekts ir pie Rīgas 84.vidusskolas, bet tā ir pilsētas nomale. Šeit ir vēsturiskais centrs. Mēs gribam ar dažiem elementiem izveidot kaut ko, lai parādītu, ka tā ir Rīga. Tās visas vēl ir tikai idejas, bet plānots, ka zona būs ļoti interesanta," pastāstīja Burovs.

Kompleksā būs arī administrācijas ēka, kurā atradīsies apsardze, inventāra noma, labierīcības, ģērbtuves un pašvaldības policija.

Plānots izveidot vienu lielu ieeju no K.Barona ielas. Savukārt Aleksandra Čaka ielas pusē paredzēti divi vārti, kuri būs izmantojami arī transporta iebraukšanai. Šajā pusē paredzēts izveidot arī nelielu autostāvvietu, kuru varēs izmantot invalīdi un vecāki ar maziem bērniem.