Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

SABIEDRISKĀ KĀRTĪBA: Papildina aizliegumu sarakstu

NEDRĪKST. Publiskās vietās Rīgā nedrīkstēs celt teltis vai veidot tām līdzīgas konstrukcijas mitināšanās nolūkam, bet ugunskurus publiskās vietās būs atļauts kurināt tikai noteiktajās valsts svētku dienās vai saskaņojot pasākumu ar pašvaldību, kā arī pašvaldības iekārtotās vietās © F64

Rīgas pašvaldības policija ir izstrādājusi grozījumus sabiedriskās kārtības noteikumos Rīgā. Tie papildināti ar vairākiem aizliegumiem, ko nedrīkst darīt pilsētas ūdenstilpēs, graustos un citās vietās.

Pēc tam, kad grozījumi būs apstiprināti Rīgas domē, turpmāk nedrīkstēs lēkt ūdenī no tiltiem, piestātnēm un citām hidrotehniskajām būvēm, ja vien tas netiks darīts lēkšanai un niršanai īpaši atvēlētā vietā. Rīgas peldvietās būs aizliegts pārvietoties ar vējdēļiem, sērfošanas dēļiem un kaitbordiem. Jau tagad Rīgas pilsētas peldvietās ir aizliegts ievest dzīvniekus, peldēt aiz bojām, celt teltis, kurināt ugunskurus, staigāt pa peldvietas kāpu aizsargstādījumiem, izrakt vai bojāt tos, bez speciālas atļaujas iebraukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem un mopēdiem, kā arī rakt smiltis. Un ne jau tik vien, lai celtu smilšu pilis, bet lielos apjomos.

Starp citu, par teltīm. Esošie saistošie noteikumi ir precizēti ar grozījumiem, jo tagadējos norādīts, ka Latvijas galvaspilsētā aizliegts publiskās vietās mitināties (nakšņot, gulēt u.tml.), bet nu nedrīkstēs ne tikai nakšņot un gulēt, bet celt teltis vai veidot tām līdzīgas konstrukcijas mitināšanās nolūkam. Augustā Rīgas pašvaldības policisti devās uz izsaukumu Vērmanes dārzā. Tur apstādījumos bija uzslietas divas teltis, kurās nakšņoja četri studenti no Turcijas. Jaunieši atbrauca uz Rīgu, bet nebija nodrošinājušies ar vietu viesnīcā vai hostelī un nezināja, ka Rīgā nav atļauts pārlaist nakti parkā.

Grozītajos sabiedriskās kārtības noteikumos tiks atļauts kurināt ugunskuru publiskajās vietās tikai noteiktajās valsts svētku dienās vai saskaņojot pasākumu ar pašvaldību, kā arī pašvaldības iekārtotās vietās, bet ne visur, kur kādam būs radusies vēlme sakurt sārtu. Līdz šim Rīgā nav bijis aizliegts pagalmā kurt ugunskuru, ja vien tajā netiek dedzinātas indīgas vielas.

Turpmāk sodu saņems tie, kuri par spīti aizliegumam (žogam, brīdinošiem uzrakstiem) uzturēsies neapdzīvotās ēkās, graustos un iekļūs to teritorijās. Jo - par iekļūšanu šo būvju teritorijā, ja tām ir slēgts nožogojums un brīdinājuma uzraksti, šobrīd administratīvā atbildība nav noteikta.

Saistošajos noteikumos (ar dažām atrunām) jau ir aizliegts trokšņot, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, naktī izmantot pirotehniskos izstrādājumus, diennakts tumšajā laikā bez atstarotāja pārvietoties ar skrituļslidām, skrituļdēļiem un skrejdēļiem, mazgāt auto ārpus šim nolūkam paredzētām vietām, spļaut, izmest atkritumus, nokārtot dabiskās vajadzības tam neparedzētās vietās, apķēpāt ēkas, žogus utt. Ierobežojumi attiecas arī uz ubagošanu, suņu staidzināšanu, alkohola lietošanu un pārnēsāšanu, atrašanos kanālmalas apstādījumu nogāzēs un uz ledus.