Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā būs jauna peldvieta – Juglas promenādē

© F64

Ceturtdien Rīgas mērs Nils Ušakovs ar pašvaldības pārstāvjiem un speciālistiem iepazinās ar būvdarbu norisi Juglas kanālmalā, kur sācies otrais posms apkārtnes sakārtošanā. Nākamgad šeit atvērs jaunu pilsētas peldvietu.

Juglas kanālmalas labiekārtošana sākās 2014. gadā. Pašlaik pirmie darbi Vidzemes alejas apkārtnē ir beigušies. Daudzdzīvokļu namu iekšpagalmā atjaunoti gājēju celiņi, izbūvēts apgaismojums un labiekārtots bērnu rotaļu laukums un senioru vingrošanas vieta. Kā novēroja Neatkarīgā, bērnu atpūtas laukumā uzturas liels skaits vecāku un viņu atvases. Tāpat izbūvētās vairākas kāpnes, kas ļauj viegli nokļūt līdz kanālmalai.

«Šobrīd norisinās otrās kārtas būvniecības darbi, kas ietver vēsturiskās takas atjaunošanu gar Juglas kanālu. Lai to izdarītu, vispirms jāveic krasta nostiprināšana. Pašlaik, kā redzams, sākta veco betona plākšņu demontāža un sakārtotas krasta izskalojumu vietas. Pēc tam plānota apgaismojuma montāža un visbeidzot - gājēju celiņa seguma nomaiņa,» Neatkarīgajai paskaidroja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. Gar kanālmalu ceļa platums sasniegs 2,5 metrus. Tiks izvietoti vairāki atpūtas soli. Drošības dēļ gar gājēju celiņu izbūvēs margas.

Kā vietējiem iedzīvotājiem apstiprināja N. Ušakovs, kanāla galā pie dzelzceļa tilta plānots iekārtot peldvietu. Tajā būs jauni rotaļu laukumi un atpūtas zonas, kā arī nepieciešamā infrastruktūra, lai līdz tai varētu nokļūt gan ģimenes ar bērnu ratiņiem, gan cilvēki ar kustību traucējumiem. Kopumā šie atjaunošanas darbi izmaksās pusmiljonu eiro. Tos plānots noslēgt nākamā gada maijā.