Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rakstnieku poliklīnika var piedalīties izsolē

IZLEMS IZSOLĒ. Šā nekustamā īpašuma Raiņa bulvārī 27 lietošanas veids ir ārstniecības vai veselības aprūpes iestāžu ēka, tāpēc arī nākamais nomnieks šeit drīkstēs sniegt tikai ārstniecības un veselības aprūpes pakalpojumus. Vai tā būs Rakstnieku poliklīnika? © F64

SIA Rakstnieku poliklīnika maija beigās beidzas telpu īres līgums ar VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) par telpām Rīgā, Raiņa bulvārī 27, un uzņēmumu māc šaubas, vai nenāksies meklēt citu mājvietu. Šajās Rakstnieku poliklīnika atrodas kopš 1997. gada.

Poliklīnikas vadītāja Baiba Rozanova LTV raidījumā Rīta Panorāma stāstīja, ka kopš šā gadsimta sākuma līgums bijis jāpagarina ik pēc pieciem gadiem, savukārt VNĪ informē Neatkarīgo, ka SIA Rakstnieku poliklīnika telpu nomas termiņš bija noteikts no 2004. gada 1. februāra līdz 2014. gada 27. februārim, pēc tam pagarināts līdz šā gada 27. februārim, bet VNĪ, kuru apsaimniekošanā ēka Raiņa bulvārī 27 nodota 2016. gada 1. aprīlī, atsaucoties caur Veselības ministriju pārsūtītajai Rakstnieku poliklīnikas vēstulei, telpu nomas līgumu pagarināja vēl mazliet - līdz 31. maijam.

Tomēr nu VNĪ uzskata, ka nav pamata pagarināt telpu nomas līgumu, un norāda uz Ministru kabineta noteikumiem, kuros teikts, ka nekustamā īpašuma maksimālais nomas termiņš ir 12 gadu. Līgumu varētu pagarināt uz divarpus reizes garāku laika periodu, ja nomnieks būtu veicis tik vērienīgu telpu remontu, ka ieguldījumus nevarētu amortizēt 12 gadu laikā. VNĪ šādus ieguldījumus neesot konstatējuši tiešā saistībā ar Rakstnieku poliklīniku.

Vēl viens VNĪ arguments par labu telpu nomas izsolei ir: izīrēšanas maksai jābūt līdzvērtīgai tirgus cenām. Rakstnieku poliklīnika maksājot neadekvāti zemu cenu - divus eiro par kvadrātmetru, kas neatbilst Rīgas centra telpu nomas maksai. Tāpēc izsolē VNĪ vēlas panākt maksimāli labāko cenu. Tirgus nomas maksas noteikšanai VNĪ ir piesaistījusi neatkarīgu, sertificētu vērtētāju, un izsole tiks veikta pēc šobrīd esošā tirgus vērtības noteikšanas.

Tagad Rakstnieku poliklīnika ir nosūtījusi vēstuli Finanšu ministrijai ar lūgumu atrisināt šo jautājumu.